Radnici splitske Željezare ogorčeni: Plaće na kapaljku

POTPREDSJEDNIK HUS-a Ozren Matijašević izjavio je danas da su Sindikat i radnici splitske Željezare ogorčeni jer plaće dobivaju na kapaljku: 416 radnika do sada je primilo 500 kuna za studeni i 1370 kuna za prosinac prošle godine.

Matijašević je kazao kako su radnici razočarani golemom sporošću Vladine administracije koja uporno oteže provedbu Vladine odluke po kojoj su radnici već trebali dobiti sve zaostale plaće. Dogovoreno je bilo da se jedna cijela plaća isplati prije nego počne proizvodnja, 15 dana nakon toga druga i odmah zatim sve ostale.

No, kaže Matijašević, to je samo mrtvo slovo na papiru i sve mi se čini da će nova Uprava potrošiti dobiveni zajam od 57 milijuna kuna prije nego se on realizira preko HBOR-a.

Proizvodnja je počela u Valjaonici iz koje svaki dan izlaze čelične gredice za tržište, a Uprava procjenjuje da bi do kraja mjeseca trebala početi raditi i Čeličana. Nakon toga će se na posao vratiti svi radnici jer ih sada radi samo stotinjak.

Matijašević je posebno naglasio da inzistira na procesuiranju bivšeg predsjednika Uprave Petra Antunovića, protiv kojeg je policija podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja štete Željezari od 38 milijuna kuna.

Pročitajte više