Radnicima koji nepažnjom završe u samoizolaciji 10% manja plaća. Što mislite o tome?

Foto: Čitatelj Indexa

DIREKTOR međimurske tvrtke Tehnix jučer je obavijestio svoje radnike da će im s plaće skinuti 10% ako "svojom nepažnjom završe u samoizolaciji".

U obavijesti radnicima Tehnixa, koju prenosimo u cijelosti bez ispravaka gramatičkih i ostalih grešaka, stoji sljedeće:

"Poštovani djelatnici!

S obzirom da je svaki dan situacija s covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% na plaću.

Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta!", stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat.

"Ovo je SRAMOTA za poslodavca. Da, načelno je u pravu, ali što on misli da si svi djelatnici vuci samotnjaci i sa svi mogu živjeti pustinjačkim životom. Što ako imaš 2-3 djece u vrtiću ili školi, kako ćeš se ti izolirati i paziti, ili firma Tehnix kako bi izbjegla bolovanja zbog djece ne zapošljava takve roditelje??? Ja sam se pazio da više nisam mogao, a odjednom dođe kći iz škole i kaže da je učiteljica pozitivna, i ajmo sada svi u izolaciju. Šo da pošaljemo djecu u domove?", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

"10% manja placa za besplatan boravak u hotelu pokazuje brigu poslodavca za djelatnike tako da pisac ovog posta je totalni zgubidan", drugi je komentar.

Što vi mislite o tome?

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više