Radovan Fuchs i podređeni nemaju primjedbi na Bernardu Jug. Ona i dalje radi

Foto: Marin Tironi/PIXSELL, Facebook

NI AGENCIJA za odgoj i obrazovanje nije nadležna za slučaj Bernarde Jug, učiteljice u Područnoj školi Imbriovec pri Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, koja već neko vrijeme po društvenim mrežama objavljuje huškačke i bizarne poruke.

Na naš upit iz Agencije su odgovorili: "Agencija za odgoj i obrazovanje nije do sada dobila zahtjev ni pokretala postupak stručno-pedagoškog nadzora nad radom učiteljice B. J.

Agencija za odgoj i obrazovanje provodi stručno-pedagoški nadzor nad radom odgojno-obrazovnih radnika na temelju prijedloga i/ili zahtjeva Ministarstva znanosti i obrazovanja, posebice Samostalnog sektora prosvjetne inspekcije. Također, stručno-pedagoški nadzor Agencija provodi na temelju zaprimljenih pisanih podnesaka (prigovora, žalbi) pojedinaca, najčešće roditelja/staratelja učenika, ravnatelja i drugih zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova, pravobraniteljice za djecu i drugih institucija u sustavu.  

U stručno-pedagoškom nadzoru viši savjetnici Agencije provjeravaju stručnu kvalitetu rada nadziranog učitelja u razredu i ophođenja s učenicima i djelatnicima škole u kojoj rade te pedagoške i didaktičke pristupe nastavi.

Na temelju stručno-pedagoškim nadzorom utvrđenog stanja viši savjetnici Agencije daju prijedloge mjera za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada (u skladu sa Zakonom o stručno-pedagoškom nadzoru)."

Ministarstvo prebacuje odgovornost na školu i Agenciju, one je vraćaju Ministarstvu

Tako se potraga za nadležnima nad učiteljicom huškačicom pretvorila u savršen krug: iz Ministarstva odgovornost delegiraju na školu, koja najavljuje konzultacije s Ministarstvom, a ono, opet, upućuje na Agenciju za znanost i obrazovanje. Koja, kako vidimo, očekuje potez Ministarstva znanosti i obrazovanja ili Samostalnog sektora prosvjetne inspekcije.

Da, jučer smo pisali Samostalnom sektoru prosvjetne inspekcije. Poslali smo im pitanja i nazvali ih na telefon. Neka gospođica ili gospođa s druge strane slušalice nekoliko puta je rekla da će nam pitanja biti "procesuirana".

S upitima o Jug prvi put uznemirili smo školski sustav prije pet dana kad smo pisali Ministarstvu znanosti i obrazovanja. "Vezano za njen rad, upućujemo Vas da se obratite ravnateljici škole", poručili su nam iz Ministarstva pod vodstvom Radovana Fuchsa.

Poslušali smo ih. Ravnateljica Sonja Vuljak tada nam je priopćila: "Ona je zaista naš zaposlenik od 2016. samo na osam sati ukupno, znači četiri sata u nastavi, i to u Područnoj školi Imbriovec, gdje radi samo s učenicima nižih razreda, koji nisu u obvezi, kao ni ona, nositi maske. Znači te obveze nema. Nikakav problem ne stvara u školi, dobra je učiteljica, sve svoje radne obveze izvršava korektno, i to je to što mogu reći."

Ravnateljica škole o objavama Bernarde Jug: To je njezino privatno vrijeme

Vuljak smo pitali i o huškačkim objavama njezine zaposlenice na društvenim mrežama: "To je njezino privatno vrijeme. Ovdje u školi mene interesira kako se ona ponaša, a tu se ponaša korektno i profesionalno", odgovorila nam je ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu.

Bernarda Jug radi u osnovnoj školi. Ravnateljica: Ona je dobra učiteljica

Kako Jug nije posustajala, ponovno nas je zanimalo nalazi li Ministarstvo u njezinu ponašanju bilo što poticajno za reakciju po službenoj dužnosti. Evo i drugog odgovora iz ministarstva Radovana Fuchsa: "Bernarda Jug zaposlena je kao učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec na 8 sati tjedno. S obzirom na to da je riječ o zaposlenici škole i da je za njen rad i ponašanje nadležan poslodavac, odnosno škola, upućujemo Vas da se obratite ravnateljici škole."

Što smo i učinili, a danas smo dobili i drugi odgovor ravnateljice Vuljak: "Bernarda Jug radi u PŠ Imbriovec kao učiteljica engleskog jezika od 2016. godine. Tjedno radi dva dana po dva sata sa 6 učenika od 1. do 4. razreda. Pritužbi na njen rad, kao ni disciplinskih problema, nije bilo te nije pokrenut ni inspekcijski nadzor, no stručna služba škole ima uvid u rad svakog zaposlenika, pa tako i spomenute djelatnice Jug.

Slijedom svih objava Bernarde Jug u medijima, kao i njezinih aktivnosti izvan škole, konzultirat ćemo se s resornim ministarstvom te će se postupati u skladu sa zakonom."

Ravnateljica škole u kojoj radi Bernarda Jug: Konzultirat ću se s Ministarstvom

Nenadležnom se oglasila i spomenuta Agencija za odgoj i obrazovanje, dok se Prosvjetna inspekcija nije oglasila.

Bernarda Jug danas pisala o obavještajnom ratu i fufologiji

Ako vam je ovaj tipično hrvatski lanac pranja ruku bio dosadan, evo nekoliko današnjih, svježih, objavljenih razmišljanja Bernarde Jug. Na Facebooku je napisala: "Zanima li vas kako se odvija obavještajni rat? Jeste li uopće svjesni što je to?"

Potom je dodala i ovo: "Smiju li u školama raditi oni koji su preko duhovne i moralne prostitucije tamo dobili posao? Smiju li raditi mrzitelji svega hrvatskoga? Smiju li oni koji su abortirali vlastitu djecu i koji podržavaju ubijanje? Moja moralna prozivka nemoralnih je njima govor mržnje, a ovo pozdravljaju. Licemjeri. Lustracija je krenula. Imali ste vremena do sada. Niste to očistili i sad napad na glasnika istine. Ovi s krivotvorenim diplomama su im isto poželjni u školama. Njih je narod masovno branio. Kriminalci. Tako ih se službeno treba zvati."

Na aplikaciji Telegram obračunava se s fufama. Točnije, piše o fufologiji: "Fufe koje trenutno manipuliraju djecom i ucjenjuju vlastitog muža djecom vucarajući ga po sudovima i surađujući s vragom kako bi se za vlastite promašaje osvetile onome s kojim su djecu pravile, nisu časne žene i sotona takve nikada ne napada jer mu već pripadaju. To je fufološka igra zla, koja već desetljećima uništava Hrvatsku, ali i svijet, a o tome svi šute.

Časna žena nikada ne vucara oca svoje djece po sudovima, niti uvlači prljavo sudstvo u odnos između sebe i oca svoje djece te same djece", dio je poduže objave u kojoj zaposlenica HDZ-ovog školskog sustava Bernarda Jug izlaže svoj srednjovjekovni pogled na roditeljstvo i muško-ženske odnose.

Da budemo maksimalno korektni, valjda spomenuti i da je Jug 2015. godine bila kandidatkinja na listi Mosta u četvrtoj izbornoj jedinici.

Pročitajte više