Radovi na obnovi osječke "Copacabane" pri kraju, HDZ-ovac se pohvalio

Foto: FaH

RADOVI na obnovi osječkog gradskog kupališta "Copacabana", koji uključuju obnovu bazena i uređenje dravske obale, privode se kraju i trebali bi biti završeni polovicom srpnja, izvijestila je danas osječka Gradska uprava.

Nakon obilaska radova gradonačelnik Ivan Radić izjavio je novinarima kako će po završetku obnove Osijek prvi put dobiti olimpijski bazen koji će udovoljavati svim normama plivačkih i vaterpolo natjecanja, a obnovit će se i okrugli bazen, koji će imati dodatne sadržaje.

Rekao je kako su obnovi bazena prethodili veliki infrastrukturni radovi, jer se do sada voda iz bazena neprerađena ispuštala u Dravu, a sada će biti pročišćena, dok će se fekalne vode priključiti na gradski kanalizacijski sustav.

"To je prvo ulaganje u bazene i obalu nakon 46 godina"

Radić tvrdi kako je to prvo ulaganje u bazene i dravsku obalu, nakon 46 godina, vrijedno 30 milijuna kuna, dok će se za drugu fazu obnove kupališta koja obuhvaća dva preostala bazena pričekati javni poziv Ministarstva turizma u sklopu Nacionalnog plana otpornosti i oporavka, kako bi grad uštedio što više vlastitih proračunskih sredstava.

Podsjeća da je prošle godine, u suradnji s Hrvatskim vodama, na dravsku obalu nasuto sedam tisuća kubika pijeska, a danas se plaža uređuje, kako bi spremna dočekala kupače.

Predsjednik Uprave tvrtke "Osijek koteks" Zoran Škorić ocijenio je kako je u obnovi kupališta odrađen dobar posao, s obzirom na to da su radovi započeli u prosincu prošle godine, odnosno u najnepovoljnije doba.

"Radovi se privode kraju, mislim da bi se olimpijski bazen mogao početi puniti za 15-ak dana, nakon čega slijede tehnološka ispitivanja vode i funkcionalnosti bazena, i nadam se da ćemo do sredine srpnja završiti radove", dodao je Škorić.

Pročitajte više