Rajh: Predsjednik mora prvo riješiti korupciju i kriminal

NAJMLAĐI predsjednički kandidat Miroslav Rajh rekao je danas da budući predsjednik Republike najprije mora riješiti "korupciju i kriminal koji su zasjenili državna tijela unutar Hrvatske", i jedno su od najvećih problema.

"Pošto smo 90-ih godina uspjeli obraniti Hrvatsku od agresora izvana, nažalost sada imamo agresora iznutra koji izjeda ovaj sustav - trebamo se obračunati s kriminalcima koji su pljačkali Hrvatsku", rekao je Rajh danas u Zagrebu na javnoj tribini "O ulozi mladih u politici i društvu".

Korupcija i kriminal najčešće su izraženi u pravosuđu i medijima, ocijenio je.

"Sve ide iz političkog vrha pa zato trebamo mijenjati politiku, staru gardu koja je sebe prozvala političarima, a ne provode politiku nego izrabljuju narod", rekao je Rajh.

Smatra da se predsjednik "mora brinuti za narod, a ne za svoj džep" i da u tom smjeru treba aktivirati ljude i provoditi takvu politiku.

Politički lideri trebaju otići s političke sceni da bi napredovali mi mladi i da općenito bude kvalitetnija egzistencija, rekao je Rajh.

Kazao je da su današnji političari "svi manje više bolesni, ogromna se frustracija primjećuje na njihovim licima i non-stop se boje, u strahu su".

Ekološkom proizvodnjom i alternativnom energijom Hrvatska može izaći iz dosadašnje krize, smatra Rajh. Prava mladih u Hrvatskoj nisu zastupljena, imamo ogroman kriminal u studentskim zborovima, treba poraditi na kvalitetnijem plaćanju i ulaganju u mlade.

Miroslav Rajh rođen je 1978. u Slavonskom Brodu, odrastao je u Zaprešiću, studira vedsku književnost. Osnivač je Hrvatske stranke mladih (HSM).

Foto: FAH

Pročitajte više