Rajko Ostojić dao ostavku u SDP-u i stavio saborski mandat u mirovanje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SJEDNICA Predsjedništva SDP-a, koju je sazvao novi predsjednik stranke Peđa Grbin, počela je u 16 sati u središnjici stranke na Iblerovom trgu.

Uoči sjednice, Rajko Ostojić poslao je pismo članovima Predsjedništva u kojem je objavio da svoj saborski mandat stavlja u mirovanje, čime se automatski povlači s dužnosti potpredsjednika stranke, javlja N1.

Ostojić je u pismu čestitao Grbinu na izboru za predsjednika stranke te podsjetio kako je jedna od glavnih točaka njegove medijske kampanje u unutarstranačkim izborima bila upravo njegova smjena s dužnosti potpredsjednika sabora.

"Također je svima poznato kako naš novoizabrani predsjednik nije bio moj izbor za predsjednika SDP-a Hrvatske kao što ja nisam njegov za potpredsjednika Sabora", napisao je Ostojić.

Mandat je stavio u mirovanje do završetka lokalnih izbora, a predložio je da se za potpredsjednika(cu) sabora umjesto njega imenuje nekoga tko je sudjelovao u utrci za šefa stranke.

Ranko Ostojić uoči sjednice: Danas je operativni sastanak

"Danas je prvi operativni sastanak, dogovor za konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora i Predsjedništva. Sigurno je da će se početi ozbiljno raditi od prvog trenutka", rekao je Ranko Ostojić, član predsjedništva SDP-a uoči sjednice.

"Danas ćemo se naći i dogovoriti...Ovo je više tehnički sastanak, nećemo danas o politikama. Danas smo ovdje da se dogovorimo kako ćemo funkcionirati u daljnjem periodu", kazala je Biljana Borzan, prenosi HRT.

Pročitajte više