Ramljak je jednom izjavom nesvjesno pokopao Marića

Foto: FaH

IZVANREDNI povjerenik Agrokora je u intervjuu za Novu TV dao izjavu koja se neće svidjeti ministru financija Zdravku Mariću.

>> Ramljak potvrdio: Agrokor će biti raskomadan, prodavat će tvrtke kako bi platio dugove

Na pitanje novinara Mislava Bage u kojem je trenutku bio upoznat s dramatičnom situacijom u Agrokoru, Ramljak je odgovorio: " Ja mogu reći da sam znao da će stanje biti ozbiljno sigurno jedno godinu dana ranije. Moji kontakti s tom grupacijom bili su preko Morgan Stanley banke s kojom sam ja radio i bio lokalni partner. I već onda su neke analize pokazivale da ovakvo zaduženje neće dugo trajati".

Ramljak je ustvrdio da su i u hrvatskoj poslovnoj zajednici kružile glasine o tome da je Agrokor pred pucanjem, pa dodao kako se "nitko nije javno usuđivao s tim izaći". Što se tiče političara, za njih je Ramljak rekao kako nisu bili upoznati sa situacijom "do Nove godine ili nešto malo prije Nove godine"

Nakon što je i izvanredni vladin povjerenik za Agrokor priznao da se o golemim problemima Agrokora znalo dobrano prije početka godine, zanimljivo je istaknuti izjavu još uvijek aktualnog ministra financija i bivšeg izvršnog direktora Agrokora Zdravka Marića, koji je još krajem siječnja uvjeravao javnost da je "Agrokor dobra kompanija".

Marić krajem siječnja: Agrokor je dobra kompanija


"Agrokor je i dalje dobra kompanija, ne vjerujem da će doći do bankrota", rekao je Marić 26. siječnja, pa dodao: "Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i za svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jučer u priopćenju jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obveza u dogledno vrijeme".

Da stvar bude još luđa, gore navedenu izjavu Marić je dao nakon što je Index objavio vijest o potopu Agrokorovih obveznica i mogućem bankrotu koncerna.

Da je stanje u Agrokoru katastrofalno znali su, dakle, poslovnjaci, političari i čitatelji Indexa, ali ne i - ministar financija koji je prije ulaska u politiku radio kao izvršni direktor Agrokora zadužen za tržišta kapitala. Pametnome dosta.

Pročitajte više