Raspisan natječaj za donacije fonda "Art materijal"

Institut za suvremenu umjetnost raspisao je natječaj za donacije iz fonda "Art materijal", koji je namijenjen hrvatskim likovnim umjetnicima za realizaciju njihovih umjetničkih djela.

Na natječaj se do 15. studenoga mogu prijaviti likovni umjetnici i skupine koje će realizirati zajedničko umjetničko djelo, koje bi se izlagalo na samostalnim izložbama u zemlji ili inozemstvu, objavio je Institut.

U obzir za natječaj uzet će se prijedlozi za umjetnička djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i perfomancea.

Uz osobne podatke i životopis mora se priložiti opis umjetničkog djela, detaljni financijski plan za njegovu realizaciju te podaci o samostalnoj izložbi i o žiro-računu. Kandidati mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju o svom umjetničkom radu.

Djela primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta, plesa ili filma, troškovi putovanja, kataloga, najma prostora ili drugih troškova izložbe nisu uključena u natječaj.

Zatraženi iznos za realizaciju projekta ne može biti veći od 5 tisuća kuna bruto.

Stručni odbor odabrat će više prijedloga koji svojom kvalitetom i kreativnošću promiču suvremeni likovni iskaz. Prijave će se razmatrati 20. lipnja, za djela koja se namjeravaju izložiti do kraja ove godine i 21. studenog, za djela koja se namjeravaju izložiti do 1. lipnja 2004.

Odluke Stručnog odbora bit će objavljene na web stranicama Instituta za suvremenu umjetnost, www.scca.hr.

Donacije iz fonda "Art materijal" omogućene su sredstvima institucija FACE Croatia, Otvorenog društva - Hrvatska i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba. Ukupan broj i iznos odobrenih donacija ovisit će o raspoloživim sredstvima fonda.

Prijave se šalju na adresu Instituta za suvremenu umjetnost, Berislavićeva 20/1, Zagreb.

Pročitajte više