Raspisana tjeralica za mladim HDZ-ovcem s Lamborghinijem

Foto: Screenshot Tik-Tok, Matija Habljak/PIXSELL

RASPISANA je tjeralica za Filipom Mihalićem, sinom bivšeg saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, neslužbeno doznaju 24 sata. Europski uhidbeni nalog je navodno izdan zbog kaznenog djela prijetnje. Iz policije su za 24 sata izjavili da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da ne mogu dati više informacija. 

Mihalić je ranije ove godine bio u fokusu javnosti zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na koronu. Firma mladog Mihalića uvozila je testove za koronu od licenciranog proizvođača iz Kine, tvrtke Xiamen Boson Biotech, da bi ih onda počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu. 

Mihalić je kao 16-godišnjak zaintrigirao javnost zbog svoje suradnje s partnerima iz Šangaja jer se njegova firma Buryen tada bavila kineskom nepromočivom odjećom. O tome su pisali i neki hrvatski magazini citirajući njegove izjave da će postati "novi Mate Rimac".

Pokrenuo vlastitu proizvodnju testova za koronu

Dolaskom pandemije Mihalić je obnovio svoje veze s Kinezima i stvorio brend BMedical te se počeo baviti uvozom i distribucijom medicinske opreme, koju, između ostalog, čine i brzi antigenski testovi na koronu. Puni naziv im je Rapid SARS CoV-2. Najčešći su to testovi koji se koriste u Hrvatskoj, a proizvodi ih tvrtka Xiamen Boson Biotech i moguće ih je kupiti u svakoj ljekarni.

Od Mihalićeve firme testove su nabavljali bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, a uvoznik i distributer na tome su zaradili milijune eura. 

Tijekom 2022. godine Mihalić je uz pomoć svojih turskih veza pokrenuo vlastitu proizvodnju gotovo identičnih testova u jednoj istanbulskoj tvornici, na kojima je stajala oznaka kineske firme Xiamen. Pisalo se da su u Turskoj uspjeli vjerno rekonstruirati i proizvesti svaki dio originalnih testova osim štapića za testiranje. Štapić su morali nabavljati odvojeno od druge kineske tvrtke.

Pročitajte više