Raspudić u Splitu: Gdje je Kerum da nam pričuva dijete?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NINO RASPUDIĆ, saborski zastupnik Mosta, danas je u Splitu dao podršku kandidatima za gradonačelnika Splita Ivici Grkoviću i splitsko-dalmatinskog župana Ivici Kukavici, javlja Dalmacija danas.

Zanimljivo je što se Raspudić na samom početku u izjavi za medije prisjetio HGS-ovog kandidata Željka Keruma.

Naime, Kerum je u jednoj raspravi netom prije parlamentarnih izbora kazao Mariji Selak Raspudić da nije dobro što i ona i njezin muž Nino idu na izbore. Smatrao je Kerum da je njima to previše, zbog djece.

"Kako bi izgledalo da smo ja i žena sad tu? Tko bi dicu čuvao?" rekao je onda Kerum Selak Raspudić.

Danas je Nino Raspudić iskoristio priliku te se obratio Kerumu. Prisjetio se te njegove izjave koju je bio uputio njegovoj supruzi.

"Prenio bih vam pozdrave Marije Selak Raspudić. Tu je u parku s našom bebom Danicom. Pitao sam gdje je Kerum da nam pričuva dijete. Nema Keruma pa evo Marija mora oko djeteta. Nadam se da će se idući put Kerum pojaviti", kazao je Raspudić te je nastavio s novom temom.

Nahvalio Mostove kandidate

"U ovom gradu nastala je knjiga koja je tiskana prije 500 godina. Dovoljno je samo pomisliti da je to najstariji umjetnički ep u slavenskih naroda općenito. U ovom gradu je poteklo nešto prije kulturnih naroda. Zašto počinjem s Marulićem? Split je grad poznat po svom dišpetu, strastvenosti, pučkom humoru, nekad iracionalnosti. Ali Split je, i to svjedoči priča o Maruliću i 500 godina Judite, grad goleme kulturne, intelektualne tradicije. Split ima odgovornost na lokalnim izborima promisliti tko će ga voditi", kazao je Nino Raspudić te je nastavio u istom dahu.

"Ivica Grković je slika tog Splita. Jedan kultiviran, obrazovan, pristojan čovjek", hvalio je Raspudić Grkovića.

"Split bi trebao izabrati takvog čovjeka, a ne čovjeka koji će nas nasmijavati ili kojekakvog stranačkog poslušnika iza kojeg će biti deset glava koje će odlučivati dok dođe do neke odluke", rekao je Raspudić.

U nastavku je nešto rekao i o Ivici Kukavici, Mostovom kandidatu za župana Splitsko-dalmatinske županije.

"Hrabar je i nestranački je čovjek", zaključio je saborski zastupnik Raspudić dok je hvalio Mostove kandidate za gradonačelnika i župana.

Pročitajte više