Raspudići izlaze iz Mosta? Petrov: O tome ćemo sutra, ne znam što vam nije jasno

Foto: PIXSELL/Matija Habljak

Mostov šef Božo Petrov rekao je večeras da je Marin Miletić na listi za europarlamentarne izbore, a na pitanje novinara što je s Raspudićima nije htio reći ništa.

"O tome ćemo sutra. O toj temi ćemo sutra pričati. Ne znam što vam nije jasno. Sada neću ništa govoriti. Imamo za sutra zakazanu konferenciju za medije", rekao je Petrov koji će predvoditi Mostovu listu.

Iza njega je Zvonimir Troskot, potom Dominik Klemenčić (Suverenisti), na četvrtom mjestu Željko Glasnović (HSP), slijede Nikola Grmoja, Petra Mandić, Kristina Jerčić, Ivan Vidović, Kristina Bakula, Anamarija Jurković, Željka Ilijaš Baričević te na posljednjem mjestu Marin Miletić. Inače, HSP je u DIP-u bio najavljen za predaju liste kao samostalna stranka, no kako se neslužbeno doznaje, odustali su pa su ih Mosta zvali da se pridruže njima. 

I zaista, Most je za sutra sazvao konferenciju za medije u 11:30 u Mostovim prostorijama na adresi Draškovićeva 23. No valja istaknuti da je ranije danas Marija Selak Raspudić također sazvala presicu u saboru sat vremena ranije s naglaskom da će tema biti predaja lista za EU izbore. 

Raskol u Mostu

Ovo bi moglo značiti da je u Mostu zaista došlo do raskola zbog sukoba Marina Miletića i Marije Selak Raspudić o kojem je danas pisao Jutarnji.

Kako neslužbeno doznaju, nakon svađe oko sastavljanja lista za EU izbore, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić napuštaju stranku. Doduše, Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u Mostovom saborskom klubu kao nezavisna iako je javnost percipira kao mostovku.

Drama je započela jučer navečer na sastanku Predsjedništva Mosta. Na njemu je trebalo utvrditi konačnu listu Mostovih kandidata za EU parlament, a dogovor se zakomplicirao verbalnim okršajem između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić.

Selak Raspudić predložila supruga za EU parlament, Miletić bio protiv. Ona demonstrativno napustila sjednicu

Miletić se otvoreno pobunio protiv kandidata koje je predlagala Marija Selak Raspudić. Kao kamen spoticanja navodi se to što je Marija Selak Raspudić, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zagovarala svoga supruga Ninu Raspudića na listi za Europarlament, dok je Miletić inzistirao da to bude on sam. Nakon sukoba s Miletićem, Marija Selak Raspudić demonstrativno je napustila sjednicu.

Danas se tijekom dana nitko od mostovaca nije javljao. Pokušali smo ih kontaktirati, ali Nini Raspudiću je isključen mobitel, dok Marija Selak Raspudić, Nikola Grmoja i Marin Miletić nisu odgovarali na pozive.

Jutarnji navodi da se u pozadini sukoba ne radi o razlikama u političkim stavovima, već dio mostovaca brinu ambicija Nine Raspudića i strah da bi u nekom trenutku mogao preuzeti dominaciju u stranci. 

Dodajmo i da su se Miletić i Selak Raspudić sukobili i pred izbore zbog prava žene na pobačaj kada je Mostova zastupnica rekla da je pobačaj temeljno pravo i odluka žene, na što je Miletić kasnije komentirao "da se krivo izrazila".

Pročitajte više