Raste iznos za Milu. Skupljeno je skoro 35 milijuna kuna

Foto: Facebook, Index

IZNOS za liječenje malene Mile Rončević, djevojčice koja je proteklih dana ujedinila cijelu Hrvatsku, ali ne i samo Hrvatsku, i dalje raste.

Uplate i dalje pristižu na račun Milinog oca Marina Rončevića te na račun Zaklade Nore Šitum, iako je Milin otac na Facebooku poručio da se novac više ne uplaćuje jer je potreban iznos već debelo premašen. 

Do 18 sati tako je prikupljeno 5.196.978,17 američkih dolara, odnosno gotovo 35 milijuna kuna!

Podsjetimo, procjenjivalo se da je za liječenje Mile Rončević u dječjoj bolnici u Philadelphiji potrebno oko 15 milijuna kuna. 

Prema najnovijim podacima, taj je iznos više nego dvostruko premašen, a prikupljeno je i gotovo dvostruko od prvotnog iznosa koji se spominjao, a riječ je od 18 milijuna kuna kojima je oduzet popust koji američka bolnica daje u slučajevima kada liječenje ne pokriva osiguranje.

Otac pozvao ljude da ne uplaćuju više na njegov račun

Milin otac Marin ranije popodne je obavijestio je ljude da više ne uplaćuju novac, no novac i dalje pristiže. 

"Ljudi, hvala. Nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo Predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim SVIH da ovo podijele da se vidi. Volimo Vas, predivni ste!", objavio je Marin Rončević na Facebooku.

Roditelji svima zahvalili

Roditelji su u podne održali presicu na kojoj su svima zahvalili.

"Uključili su se svi. Mi smo predvidjeli da će cifra biti oko 250-300 tisuća eura. Onda je ispalo da je neka prosječna cifra liječenja oko 550.000 dolara", počeo je otac koji je svima zahvalio. Onda su, kaže, preko majke Nore Šitum došli do brojke od oko milijun dolara.

>> VIDEO Roditelji plakali. Skupljeno je preko 26 milijuna kuna za Milu

Marin Rončević je onda opisao kako je tekla akcija.

"Unutra su se uključili apsolutno svi. Kafići u Splitu, Zagrebu, ljudi šišaju za Milu, Hrvatska se ovako nije ujedinila od Nore", rekao je otac.

Sav novac koji ostane ide za liječenje bolesne djece

Sav novac koji ostane, bilo da je riječ o višku novca koji se skupio ili o novcu koji će ostati od liječenja, kako je više puta naglašeno, ići će za liječenje bolesne djece.

Milin otac Marin Rončević već je ponudio da sav novac koji su on i obitelj uštedjeli i dobili prodajom kuće, pošto se skupilo i više nego što je bilo potrebno, već danas može ići u liječenje nekog drugog. Radi se o cifri od oko 1,3 milijuna kuna: 75 tisuća eura je ušteđevina, a za kuću je dobio ponudu pa će mu poznanik dati hipoteku od 115 tisuća eura.

Poruka Miline mame

Video vijest o prikupljenim novcima

Cijela live presica

Pročitajte više