Raukar: Naslovnica Jutarnjeg je smišljena diskreditacija i odmazda za Varšavsku!

URŠA RAUKAR, glumica i jedna od najeksponiranijih protivnica gradnje garaže u Varšavskoj ulici poznanicima je poslala mail kojim opovrgava današnju naslovnu vijest Jutarnjeg lista o bespravnoj gradnji garaže u Bosanskoj ulici.

Naime, Jutarnji list je objavio članak u kojem piše da su Urša Raukar i njen suprug Niko Gamulin, urbanist iz Zavoda za prostorno planiranje, bez građevinske dozvole sagradili garažu u sklopu vile u Bosanskoj ulici.

Raukar pojašnjava da je Gamulin potvrdio da nema građevinsku dozvolu, objasnivši da je za takav zahvat potrebna tek lokacijska dozvola koju je, zajedno s odobrenjem Gradskog ureda za zaštitu spomenika, pokazao novinaru. Usprkos tome, na naslovnoj strani Jutarnjeg lista objavljen je naslov "I oni su gradili na crno" s fotografijama Urše Raukar i Nike Gamulina.

Ipak, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo Davor Jelavić smatra da je za tako snažan zahvat na kulturnom dobru nužna građevinska dozvola. "Lokacijska dozvola na takvim objektima prolazi samo ako je riječ o manjim adaptacijama. Probijanje zemlje toliko metara u dubinu moralo bi proći bezbroj procedura i dozvola bi i nakon toga bila upitna. Vjerojatno je Gamulin pokušao izbjeći taj skupi postupak", rekao je Jelavić.

Raukar: Mi smo obični građani i protiv naslovne stranice nam se vrlo teško boriti

Urša Raukar nam je u telefonskom razgovoru kratko rekla da su ti navodi neistiniti i da Jelavić ne poznaje temelje Zakona o gradnji. "Mi smo obični građani i protiv naslovne stranice nam se vrlo teško boriti", rekla je za Index.

U mailu je napisala da se radi o "namjernoj i smišljenoj diskreditaciji koju nikakav dokaz nije mogao zaustaviti, u režiji Jutarnjeg i Jelavića, pročelnika Ureda za graditeljstvo".

"Naravno da je to odmazda za prosvjed u Varšavskoj i dežuranje u kontejneru u trenutku dolaska specijalne policije. To je ujedno i poruka svakom tko bi se usudio suprotstaviti devastaciji Varšavske", piše Raukar.

Pročitajte više