Ravnatelj bolnice (HDZ) cijepio preko reda. Župan (HDZ) ne vidi razlog za smjenu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

U HRVATSKOJ dosad nitko nije kažnjen zbog cijepljenja preko reda. Nema optuženih za nesavjesno obavljanje dužnosti davanjem doza ispod stola, pozivanja rođaka i kumova na čašicu Pfizera nakon radnog vremena. 

Potvrdili su nam tako iz MUP-a:

"Vezano uz vaš upit, obavještavamo da policija nema evidentiranih postupanja za takve slučajeve."

Ne vode se procesi. Nema prijava. Država to ne goni po službenoj dužnosti. Nitko neće odgovarati. 

Županija ga, kažu, nije imala razloga sankcionirati

Ni Marijo Bekić, ravnatelj OB-a Dubrovnik. A on je, prema vlastitom priznanju, proizvoljno cijepio šezdesetak uglednika iz svoje sredine, punca i punicu iz Hercegovine, zatim uvažene glavešine iz istog ovog MUP-a koji nam je dostavio odgovor gdje ustvari piše "mir, mir, mir, nitko nije kriv". Bekić je Pfizer dijelio sebi bliskim svećenicima, političarima, HDZ-ovcima kojima i sam pripada, djelatnicima Grada i Županije. 

> Doznajemo: HDZ-ov šef bolnice cijepio roditelje, punca i punicu iz Posušja, popove...

Županija, koja je osnivač njegove bolnice, jedina ima moć da ga razriješi zbog ovoga što je napravio. Dubrovačkog župana i HDZ-ovca Nikolu Dobroslavića upitali smo zašto to nije učinio. Odgovor je spektakularan: 

"Dana 15. travnja uputili ste upit kojim ste tražili odgovor na pitanje: ''Planira li Županija dubrovačko-neretvanska smijeniti ili na neki drugi način sankcionirati ravnatelja OB Dubrovnik dr. Marija Bekića zbog cijepljenja preko veze?''

Nastavno na Vaš upit očitujemo se kako slijedi: Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač OBD nije do sada imala nikakvog razloga sankcionirati ravnatelja Bekića."

Vidite što piše, ovdje u zadnjem dijelu rečenice - da nemaju nikakvog razloga smijeniti Bekića. Ma što smijeniti, sankcionirati. Bekić za svu štetu napravljenu na račun građana nije dobio ni smanjenje plaće ni pec-pec po prstima. 

Županiji donosimo četiri sasvim kvalitetna razloga za Bekićevu smjenu

A mi smo mu zadnjih godinu-dvije uspjeli pobrojati barem tri afere vrijedne otkaza. 

  • Najprije se riješio sindikalne povjerenice koja je upozoravala na propuste u njegovu radu. Prijavljivala ga je zbog korupcije i mobinga. Preskačući proceduru uručio joj je izvanredni otkaz. 
  • Onda su počele optužbe pacijentica da u dubrovačkoj bolnici rade abortuse bez anestezije pa je Bekić istupio javno i kao ravnatelj izjavio da se protivi pobačaju, izgovarajući "život počinje začećem". 
  • U siječnju ove godine pacijent je četiri dana ležao mrtav u bolnici bez da se itko sjetio javiti rodbini. 
  • Tek onda na red dolazi cijepljenje preko reda, kao četvrti kvalitetan povod za smjenu. Ili barem sankciju. 

Ali Bekić je prije svega HDZ-ovac, kolega iz Županijskog odbora HDZ-a, iz Glavnog odbora cijele stranke, pa tek onda ravnatelj neke tamo bolnice. A zna se da stranka ide prije građana. Ona je prioritet.

>Tko je Marijo Bekić, HDZ-ovac koji preko reda cijepi rodbinu, popove i šefa policije?

Tako i župan Boban (HDZ) štiti ravnatelja doma u Splitu (HDZ) 

Župan Nikola Dobroslavić zapravo ne želi uručiti otkaz svom stranačkom kolegi, a ne ravnatelju ustanove čiji bi rad trebao kontrolirati. 

Isto kao što susjedni župan Blaženko Boban nije uručio otkaz Ivanu Škaričiću, HDZ-ovu ravnatelju Doma za starije i nemoćne u Splitu kad je u njemu umrlo dvadesetak staraca propustima upravo vodstva te ustanove. 

Pa iako doktoricu kojoj je Bekić uručio otkaz nije uspjelo zaštititi to što je bila predsjednica sindikata pa joj po zakonu nije smio uručiti košaricu bez dogovora s tim istim sindikatom, Bekića može zaštititi to što je HDZ-ovac. 

Logično je zaključiti da se žena učlanila u pogrešnu interesnu skupinu. Da je vikendom išla s dubrovačkim HDZ-ovcima na janjetinu, a srijedom s neretvanskima na kamenice, tko bi joj što mogao? 

Pročitajte više