ravnatelj Hrvatskog stočarskog centra obećao da će poticaji biti uskoro isplaćeni

Ravnatelj Hrvatskog stočarskog centra Krešimir Kuterovac na današnjoj konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu rekao je da će sva ostvarena prava na poticaje iz prošle godine proizvođačima biti vrlo brzo isplaćena jer je donesen državni proračun. L

Po njegovu mišljenju, smanjenje proračuna za poljoprivredu neće se odraziti na kvalitetu rada stočarskoga centra, niti će pod znak pitanja doći isplata poticaja u stočarstvu u ovoj godini.

"Kao i prošle godine, stočarima će za poticaje biti isplaćeno oko 850 milijuna kuna. Ukidanje zabrane uvoza goveda iz nekih zemalja Europske unije posljedica je potpisanih sporazuma kojima se moramo prilagođavati", smatra Kuterovac.

Jedini je način odupiranja uvozu prepoznatljivost i jačanje domaće proizvodnje. U tome cilju stočarski je centar osmislio i projekte: mlijeko i meso s hrvatskih farmi.

Brodsko-posavski župan Mato Dorić i Krešimir Kuterovac potpisali su i ugovor o suradnji Hrvatskog stočarskog centra i Brodsko-posavske županije u ovoj godini. Nastavak je to trogodišnje prakse koja je dala dobre rezultate, pa će tako iz županijskog proračuna za financiranje tog centra biti izdvojeno 150.000 kuna.

(Hina) xvruž yvkn

Pročitajte više