Ravnatelj KBC-a Split: Još jednom se ispričavam obiteljima, ostavka je moralan čin

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

NOVINARI su dočekali ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića, koji je jučer podnio ostavku nakon što je u manje od mjesec dana dvaput došlo do zamjene identiteta kod pacijenata u KBC-u Split.

Prvi slučaj dogodio se još sredinom travnja, no za njega se doznalo tek jučer. Identitet dvaju štićenica domova vjerojatno je zamijenjen već na dolasku u bolnicu, 10. travnja. Jedna je umrla 16. travnja i pokopana. Druga je u ponedjeljak vraćena u Dom i tek ondje su djelatnici shvatili da se radi o krivoj osobi.

Za drugi slučaj doznalo se 2. svibnja, tada su u Dom iz bolnice vratili zaraženu osobu, dok su negativnu ostavili u bolnici.

Meštrović se zbog toga obratio novinarima.

"S obzirom na činjenice, javnost je već obaviještena. U ime djelatnika KBC-a izražavam ispriku i sućut obiteljima. Već sam se osobno ispričao, a isto je učinio i ministar zdravstva", rekao je.

"Ostavka je moralan čin, o tome odlučuje vijeće KBC-a Split. Nadzor smo počeli, a inspekcija će otkriti detalje nemilog događaja", rekao je.

Kaže da će sve istražiti.

"Sustav mora funkcionirati, sve ću napraviti da bolnica funkcionira. Još jednom hvala obiteljima za razumijevanje", rekao je.

Šef bolnice bit će do odluke Upravnog vijeća.

Uskoro opširnije

Pročitajte više