Ravnatelj Vinogradske: Imamo još dvoje zaraženih, 21 osoba će u samoizolaciju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MARIO ZOVAK, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, potvrdio je Indexu da su posljednji rezultati testiranja na koronavirus otkrili da na Neurologiji imaju još jednu zaraženu pacijenticu i medicinsku sestru.

Obje su na Odjelu intenzivne njege i nisu imale simptome, dok su svi ostali testirani pacijenti i djelatnici Vinogradske imali negativne testove.

Nadalje, 21 osoba će u samoizolaciju uz napomenu da će se taj broj povećati, ali tek sutra, nakon što epidemiolozi donesu novu procjenu.

Zovak nam je također potvrdio da će zaražene osobe ostati u Vinogradskoj do daljnjega, osim ako im bude potrebna hospitalizacija, onda će ih preseliti u KB Dubrava.

Otkazani svi pregledi i kontrole, primaju se samo hitni slučajevi

Zbog ulaska virusa u na neurologiju, otkazuju se svi pregledi i kontrole, a primaju se samo hitni slučajevi. Indexu je ovu informaciju ranije tijekom dana potvrdio ravnatelj Vinogradske prof. Mario Zovak, koji nam je rekao da je korona na Neurologiju ušla preko dvije pacijentice koje nisu međusobno povezane, a nijedna ne spada u kategoriju prema kojoj bi prilikom hospitalizacije morala donijeti negativan test na koronavirus.

Pročitajte više