DOZNAJEMO 24-godišnjak se ugušio sa 6 grama marihuane, traje istraga oko policijskog postupanja

Foto: Borna Filić/Pixsell, 123rf

RAVNATELJSTVO policije u Split je poslalo unutarnju kontrolu radi slučaja 24-godišnjaka koji je umro tijekom privođenja jučer na Poljudu, tijekom treće, završne večeri Ultra festivala.

Istragu događaja započela je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska, a pridružile su im se kolege iz Zagreba. Kako doznajemo, riječ je o uobičajenom postupku za utvrđivanje opravdanosti postupanja policijskih službenika.

Razgovarat će se s policajcima koji su sudjelovali u privođenju mladića, sve detaljno proanalizirati i donijeti odgovarajući zaključak, kaže naš izvor u policiji.

U bolnicu stigao mrtav

Policajci, kako neslužbeno doznajemo, nisu vidjeli kako mladić guta paketić s marihuanom. To im je rekla jedna svjedokinja. Mladić je počeo posrtati, a ona im je rekla: "Nešto je progutao."

Neslužbeno doznajemo da je obdukcija potvrdila kako je uzrok smrti gušenje. Radilo se o vrećici sa 6 grama marihuane koja je zapela u dušniku.

S tolikom količinom marihuane, mladić bi izgledno bio tek prekršajno procesuiran. U policiji nam tvrde da su mu pokušali pomoći kada su vidjeli da se guši. Pozvana je i Hitna pomoć, pokušana je reanimacija, no bez uspjeha. Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić kazao nam je da je mladić već bio mrtav kada je stigao u bolnicu. Policija ga je ranije prijavila za jedan prekršaj vezan za zlouporabu droge.

Pročitajte više