Razbojnici uz prijetnje pištoljem otuđili veću količinu novca

DVOJICA naoružanih i maskiranih razbojnika uz prijetnju pištoljima izvršili su razbojstvo nad dvojicom djelatnika Hrvatske pošte, te otuđili vreće s većom količinom novca.

Kako doznajemo od voditelja Ureda načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Miljenka Fruka, jutros u 5:55 sati ispred zgrade Hrvatske pošte u mjestu Sveti Križ Začretje stigao je kombi samo s vozačem, a dočekao ga je drugi djelatnik pošte, kako bi istovarili vreće s novcem.

Dok su se djelatnici pošte pripremali na istovar robe zaskočila su ih dva maskirana razbojnika prijeteći im kratkim vatrenim oružjem.

Razbojnici su otuđili više vreća s novcem, a zbog policijske istrage voditelj Urednika načelnika nije mogao reći o kojoj se svoti točno radi, no potvrdio je da se radi o većoj količini novca.

Razbojnici su zatim pobjegli u nepoznatom smjeru, a prema zasad prikupljenim podacima vjeruje se da ih je negdje u blizini pošte čekala treća osoba s automobilom.

Policijski očevid je u tijeku, a pretpostavlja se da je riječ o istim razbojnicima koji su prije dva mjeseca, također u Svetom Križu Začretju, na sličan način opljačkali poštanski ured.

Tada su iz poštanskog kombija odnijeli nekoliko vreća sa vrijednosnim papirima od kojih nisu mogli imati koristi.

Pročitajte više