Razgovor vrličkih i županijskih predstavnika

VRLIČKI gradonačelnik Niko Rebić rekao je danas kako Vrlika s okolnim selima, u kojima je do prije rata živjelo 5600 stanovnika, a sada ih je samo polovica, uspješno rješava infrastrukturna pitanja što omogućuje normalan život građana.

Gospodarstvo je, međutim, još u povoju, ali su stvoreni povoljni uvjeti za razvoj, posebno u poljoprivredi. Opremljena je i jedna gospodarska zona u kojoj već radi prvi pogon - tvornica za punjenje pitke vode, rekao je Rebić na današnjem sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Branimirom Lukšićem.

Lukšić je u Vrliku došao sa suradnicima, pročelnicima odjela i članovima Poglavarstva da bi se potanko informirao o stanju u tom najmanjem gradu Dalmatinske zagore.

Župan je pohvalio napore Vrličana i u obnovi u ratu porušenih kuća i rješavanju spomenutih pitanja te obećao da će Županija potpomoći, među ostalim, razvoj infrastrukture za gospodarske objekte i djelatnosti, cestovno povezivanje Vrlike s Drnišom, odnosno budućim čvorištem autoceste, te razvoj poljoprivrede.

Vrlika se želi razvoj temeljiti na vlastitim mogućnostima i sirovinama te na seoskom turizmu. Već ove godine počinje se graditi športsko-rekreacijski centar i kanalizacijski sustav s pročišćivačem otpadnih voda, za što je osigurano početnih četiri milijuna kuna, najavio je Rebić.

Na sastanku je bilo riječi i o teškoćaam samouprave i državne uprave pa je još jednom ponovljen zahtjev da se Vrlici pripoje Civljane, Cetina i Kijevo koji sada kao jedinice lokalne samouprave pripadaju Šibensko-kninskoj županiji.

Također je istaknut problem što Vrlika nema policijsku postaju.

Pročitajte više