Razvojni centar Ličko-senjske županije gradi krovnu fotonaponsku elektranu

Foto: Ličko senjska županija

U Gospiću je potpisan Ugovor za izgradnju 67.000 eura vrijedne fotonaponske elektrane na krovu Razvojnog centra Ličko-senjske županije, što je, u ime Ličko senjske županije kao osnivača, župan Ernest Petry nazvao "strateškim zelenim iskorakom".

Gradnju fotonaponske elektrane sa 60 posto sredstava financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok razliku od 40 posto potrebnog iznosa daje Ličko-senjska županija, rekao je ravnatelj Razvojnog centra Mile Milković. Dodao je da već traje dopremanje opreme.

Župan Petry je taj posao nazvao važnim za realizaciju županijske nove strategije prema energetskim uštedama.

Najavio je i nabavku ekološki prihvatljivijeg voznog parka, ugradnju opreme za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora na brojnim županijskim ustanovama, a u zgradi Županije već je i počela ugradnja dizalice topline. 

Petry je podsjetio da su također nedavno na zgradi Osnovne škole u Otočcu postavljeni solarni paneli za proizvodnju električne energije.

U ime izabranog izvođača radova, tvrtke Kroma d.o.o., ugovor je potpisao direktor Marijan Krmpotić. Fotonaponska elektrana bit će postavljena u roku od 20-ak dana, ovisno o meteorološkim uvjetima.

Pročitajte više