RBA najbolja u elektroničkom bankarstvu za poslovne klijente

RAIFFEISENBANK AUSTRIA ugledni je američki časopis Global Finance proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj u elektroničkom bankarstvu za korporativne i institucionalne klijente.

Taj je časopis međunarodnoj Raiffeisen Grupaciji (RZB) dodijelio ukupno 20 nagrada, što ju čini najuspješnijom bankarskom grupacijom u segmentu internetskog bankarstva, na međunarodnoj razini. Najbolje banke odabrane su prema učinkovitosti internetske strategije za pridobivanje korisnika internetskog bankarstva, rasponu ponuđenih usluga te dizajnu internetskih stranica i njihovoj funkcionalnosti.

U istom segmentu kao i RBA najboljima su proglašene i Raiffeisen banke u Austriji, Bosni i Hercegovini te Srbiji i Crnoj Gori. U kategoriji najboljeg internetskog bankarstva u segmentu poslovanja s građanstvom nagrade su osvojili: RZB/Raiffeisen bankarska grupa u Austriji (RBG) te Raiffeisen banke u Bugarskoj, Mađarskoj, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji i Ukrajini. U Srednjoj i Istočnoj Europi Raiffeisen je osvojio četiri nagrade.

Na europskoj razini RZB Grupacija osvojila je pet prestižnih nagrada. U kategoriji poslovanja sa stanovništvom proglašena je bankarskom grupom s najboljim web dizajnom te najboljom funkcionalnošću internetskih stranica, dok je u segmentu korporativnih i institucionalnih korisnika dobila nagrade za najbolji dizajn i funkcionalnost stranica te za web s najboljim on-line analizama vrijednosnih papira.

Mobil pay premašio 20 milijuna kuna prometa

Ukupan promet ostvaren RBA Mobile pay  premašio je iznos od 20 milijuna kuna, od početka pružanja usluge u travnju 2002. godine, a do sada je registrirano 22.500 korisnika.

Riječ je o usluzi koju RBA nudi svim korisnicima RBA tekućeg računa, korisnicima MasterCard i/ili Visa kartica, izdanja bilo koje banke, a koji su ujedno i korisnici VIPnet mobilnog broja telefona. SMS porukom tako je moguće obaviti kupnju VIPme bonova za obnavljanje vlastitog ili računa druge osobe, plaćanje VIP pretplatničkog računa, prijenos novca na RBA tekući račun ili MasterCard/Visa karticu druge osobe, te kupnju koncertnih ulaznica. Osim toga, SMS porukom moguće je odnedavno platiti i pristojbu Hrvatske radio-televizije. 

 

Pročitajte više