Reakcija na Indexove članke o malverzacijama: Direktor trogirske ACI marine odlazi u mirovinu

NAKON što je Index.hr objavio nekoliko članaka o sumnjama u financijske malverzacije u trogirskoj ACI marini, koje su se navodno događale uz znanje direktora marine Ante Brodarića, dotični je odlučio podnijeti zahtjev za umirovljenjem.

Informaciju o umirovljenju Brodarića u razgovoru za Index potvrdio je Anto Violić, predsjednik Uprave ACI d.d. Opatija.

"Razgovarao sam s njim o njegovoj želji za umirovljenjem, čekamo još pismeni zahtjev i to bi trebalo biti to. On je sam zatražio umirovljenje iz osobnih razloga." - potvrdio je Violić u razgovoru za Index.

Index je, naime, u zadnjih mjesec dana objavio dva članka o sumnjama u financijske malverzacije, korupciju i kriminal u trogirskoj marini. U priču se uključio i Državni inspektorat, koji je u marinu poslao inspektore za gospodarstvo i rad, budući da se osim na financijske malverzacije sumnjalo i u nepravilnosti pri zapošljavanju.

Grube procjene govore da je tijekom svake sezone u kojoj su se događale kriminalne radnje, a koje navodno traju još od 2003. godine, načinjena neposredna financijska šteta od stotinjak tisuća eura po sezoni, dok je neposredna šteta, dakle ugled marine i Trogira kao potencijalnog odmarališta za nautičare, puno veća.

Hoće li i tko odgovarati za eventualnu financijsku štetu nanijeti ACI d.d. Opatija, tvrtki u većinskom vlasništvu države, pokazat će se narednom periodu.

N.B.

Pročitajte više