Redara osumnjičenog za ubojstvo Sablje zbog ozbiljnih prijetnji maknuli iz Remetinca

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

ZAŠTITAR Kristijan Knego, kojeg se sumnjiči da je ubio USKOK-ovog osumnjičenika Tomislava Sablju, više nije u istražnom zatvoru u Remetincu, objavio je RTL.

U zatvoru se, navodi RTL, suočavao s brojnim prijetnjama drugih zatvorenika, između ostalog, i da će mu ubiti obitelj. Uprava za zatvorski sustav brzo je reagirala pa ga je iz zagrebačkog zatvora preselila u gospićki. Odvjetnica Ivana Špehar Janković potvrdila je da je prebačen u drugi zatvor.

"Mogu potvrditi da je temeljem procjene Uprave za zatvorski sustav moj branjenik premješten u drugu ustrojstvenu jedinicu. Mi smo klijenta posjetili, on se osjeća puno bolje nego prije tjedan dana. Također smo izvršili uvid u spis te smo uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora", rekla je Špehar Janković.

Obrana će se žaliti i na rješenje tužiteljstva jer tvrde da se iz dokaza u spisu vidi da se ubojstvo dogodilo pod drukčijim okolnostima od onih za što ga se tereti.

Ritz: Još radimo na jačanju sigurnosti

Klub Ritz, u kojem se ubojstvo dogodilo, trebao je biti ovaj vikend otvoren za javnost, ali još rade na jačanju sigurnosti. Iz Ritza poručuju da su posljednjih osam godina poslovali bez ijednog incidenta i dodaju da u klub stiže detektor metala jednog od najpoznatijih svjetskih brendova.

Iz resornog sindikata smatraju kako to neće riješiti probleme jer su zaštitari na ulazu u klub bez oružja i bez opreme.

Nikola Sraka, tajnik Sindikata zaposlenih u zaštitarskoj djelatnosti, kazao je: "Mi idemo goloruki, kao da je zaštitarska firma zaposlila sve Steven Seagale koji će to rješavati sa smiješkom na licu. Znači svatko se mora postaviti u situaciju da razmišlja što ako druga strana ima pištolj, i gleda u cijev, što ću ja učiniti, a nemam ništa kod sebe, ništa."

Pročitajte više