Regija o izborima u Hrvatskoj: "Vukovar izmakao HDZ-u iz ruku"

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVINSKI portali u regiji lokalne izbore u Hrvatskoj uglavnom su ispratili kratkim vijestima. 

Tako jutros srpski Kurir piše o Škori i Tomaševiću u drugom krugu u Zagrebu te ističe da je HDZ izgubio Vukovar od Penave.

"HDZ izgubio Vukovar od Penave"

"Škoro i Tomašević u drugom krugu u Zagrebu, HDZ izgubio Vukovar od Penave", naslov je glavne vijesti u rubrici Region na srpskom Kuriru.

Blic piše o "zanimljivim izborima u Hrvatskoj" i pobjedi "Tomaševićeve platforme lijeve orijentacije" te o Vukovaru koji je "izmakao HDZ-u te pripao Ivanu Penavi". 

Blicov naslov vijesti o hrvatskim lokalnim izborima jutros glasi ovako: 

"HRVATSKA JE IZAŠLA NA BIRALIŠTA Tomašević i Škoro u drugom krugu u Zagrebu, Vukovar HDZ-u izmakao iz ruku"

"Pad HDZ-a i SDP-a, birači se okreću novim opcijama"

Što se medija u Bosni i Hercegovini tiče, ističe se vijest o lokalnim izborima u Hrvatskoj na portalu Klix.

"Pad HDZ-a i SDP-a na izborima u Hrvatskoj, birači se okreću novim opcijama", naslov je vijesti o hrvatskim lokalnim izborima

Klix piše o pobjedi Tomaševića i njegove "relativno nove ljevičarsko-ekološke platforme Možemo!" te o "padu starih političkih opcija poput HDZ-a i SDP-a". Ističu i Puljkovu pobjedu u Splitu, a posebno spominju još Osijek i Rijeku. 

Portal Oslobodjenje piše o Čovićevoj čestitki Plenkoviću unatoč tome što "HDZ gubi u dva uvjerljivo najveća i najvažnija grada". 

"Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, čestitao je kolegi u Hrvatskoj Andreju Plenkoviću na rezultatima prvih i neslužbenih lokalnih izbora. Zanimljivo je da HDZ uvjerljivo gubi izbore u dva najveća i najvažnija hrvatska grada", napisali su.

Pročitajte više