Regija podijeljena oko Milanovićevih izjava: Za neke "ustaški ispad", a za druge "bolna istina"

Foto: FaH

VEĆINA bosanskohercegovačkih portala prenosi snimke jučer objavljenog razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s predstavnicima hrvatskih branitelja ne dodajući nikakve komentare.

Znakovito je da uglavnom tekstove naslovljuju s Milanovićevom izjavom da je “Srbija šaka jada”, iako se ni BiH ne pominje u lijepom kontekstu.

Čini se da se i bosanski twitteraši zapravo slažu s Milanovićevom konstatacijom da im je država “Big shit”.

Po svemu sudeći Milanović svojim opservacijama o stanju u njihovoj državi nije razljutio bosanskohercegovačke susjede, a još se nije oglasio nijedan BiH političar.

Srbija na nogama

S druge strane, izjave Milanovića zapalile su srpske medije.

Kurir u naslovu piše da Milanović vrijeđa Srbe nazivajući ih "šakom jada", a posebno ističe kako su veterani pozivali na smirivanje tenzija, dok je Milanović djelovao vrlo agresivno.

Telegraf je izdvojio najoštrije Milanovićeve izjave, nazvavši ih bujicom uvreda i ustaškim ispadom, a naročito im je zanimljivo što bivši hrvatski premijer državni vrh Srbije naziva "tipovima".

"Šaka jada" je zapekla i tabloid Blic, koji je prenio sve Milanovićeve izjave i nastavlja pratiti pokušaje predsjednika SDP-a da se izvuče iz jame koju si je iskopao.

TV Pink je organizirala posebnu emisiju o Milanovićevom ispadu, posebno naglasivši da bivši hrvatski premijer ne vrijeđa samo srpske političare nego i narod.  

Srpski mediji nisu propustili zlurado spomenuti ni Milanovićevo omalovažavanje zajedničkih susjeda, pa svi prenose njegove riječi kako je BiH "big shit".

Milanovićevo mišljenje o njihovoj zemlji nisu dobro primili ni srpski korisnici društvenih mreža, koji spominju NDH, srpsko porijeklo Hrvata i vrijeđaju Milanovića.

Milanović je u Vojislavu Šešelju probudio pjesnika, pa ovaj veli:

"Zoran Milanović kao novopečeni Hrvat ima veliku potrebu da se dokaže kroasanima. Srbin jeste, Hrvat nije - Zoran li je?"

 

Pročitajte više