Rekonstruirani Most mladosti u Zagrebu pušten u promet

REKONSTRUIRANI Most mladosti preko rijeke Save u Zagrebu pušten je danas u promet.

Otvorio ga je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izrazivši zadovoljstvo što su radovi na mostu dovršeni dan prije predviđenog roka.

Radovi, koji su počeli 29. srpnja, a izvela ih je tvrtka Zagrebačke ceste, uključili su zamjenu prijelaznih naprava (diletacija) prilaznog vijadukta mostu s južne strane, te sanaciju dijela kolničke konstrukcije (zamjena oštećenog asfaltnog sloja).

Ukupna vrijednost radova je oko 5,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će na jesen početi radovi na rekonstrukciji Kvaternikova trga, istaknuvši pred novinarima da su prometni projekti u Zagrebu za Gradsko poglavarstvo puno bitniji nego dovršetak radova na maksimirskom stadionu, o kojima će, kaže, javnost izvijestiti za mjesec dana.

Upitan zašto Most mladosti nije u promet pustio sutra, kako je predviđeno, Bandić je odgovorio: "Bog bi nas kaznio da ga otvaramo na Veliku Gospu".

Zagrebački gradonačelnik u 16 sati će za promet otvoriti i rekonstruiranu Branimirovu ulicu, na kojoj su postavljene nove tramvajske tračnice, montirani stupovi i strujni kablovi, te zamijenjen sloj asfalta.

Potom će se, kako je najavio, uputiti na Sljeme, gdje će pokušati požuriti radove na Crvenom spustu, kako bi to zagrebačko skijalište bilo dovršeno do početka sezone.

Pročitajte više