VIDEO Rekordna zapljena u Splitu: U BMW-u vozio pet kilograma amfetamina, u kući našli još 13

Foto: Index

SPLITSKA policija predstavila je svoju rekordnu zapljenu amfetamina. Jučer su u BMW-u zatekli 30-godišnjeg vozača iz Zagreba kako prevozi pet kilograma, dok su u kući 27-godišnjeg Splićanina pronašli još 13 kilograma amfetamina, kao i 15 stabljika marihuane, digitalnu vagu, opremu i pribor za pripremanje i pakiranje droge. Uhićen je još jedan 30-godišnjak iz Zagreba kojeg sumnjiče da je pet kilograma amfetamina iznio iz kuće uhićenog 27-godišnjaka i stavio je u BMW-u.

Policija je protiv trojice podnijela kaznena prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Sumnjaju da su zajedno nabavljali i prodavali amfetamin na području Splita. 27-godišnjaka terete i za proizvodnju marihuane. Osumnjičenici su privedeni na ispitivanje u Državno odvjetništvo, a sutra će se odlučivati o njihovom zadržavanju u pritvoru.

Gram amfetamina na ulici 100 do 200 kuna

Dušan Jenjić, načelnik Odjela za droge splitske PU, kaže kako je cijena grama amfetamina na ulici između 100 i 200 kuna. 

"S obzirom na to da se ovdje radi o amfetaminskoj bazi, od ove količine bi se proizvelo tri puta više droge", kazao je Jenjić.

Otkrio je kako je policija već neko vrijeme raspolagala saznanjima da se osumnjičenici bave prodajom veće količine amfetamina.

Pročitajte više