Renata Pokupić pjeva u pariškom Theatre du Chatelet

ULOGOM Anne u operi "Trojanci" Hectora Berlioza, hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić sudjelovat će u otvaranju sezone slavnoga pariškog Theatre du Chatelet.

Premijerna izvedba "Trojanaca" bit će 11. listopada, uz izravan televizijski prijenos francuske televizije, a karte za svih šest izvedbi u listopadu odavno su razgrabljene, izvijestila je danas Maja Žarković iz agencije "ArtAgent" koja zastupa Renatu Pokupić.

Hrvatska mezzosporanistica nastupit će u Theatre du Chatelet s velikim pjevačkim imenima - Susan Graham, Annom Caterinom Antonacci i Markom Padmoreom te zborom Monteverdi i orkestrom Revolutionnaire et Romantique.

Operom će ravnati jedan od najvećih dirigenata današnjice Sir Eliot Gardiner, a režira je proslavljeni Yannis Kokkos. U produkciji sudjeluju Theatre du Chatelet i Grand Theatre de Geneve.

Renata Pokupić diplomirala je i magistrirala solo pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kod Zdenke Žabčić-Hesky, a od 2001. usavršava se kod slovačke solistice i pedagoginje Eve Blahove.

Osvojila je nagrade na mnogim međunarodnim i domaćim natjecanjima. Osim u Hrvatskoj, uspješna je u inozemstvu - u Sloveniji, BiH, Italiji i Češkoj.

Zapaženi su njezini nastupi, među ostalim, u mnogim Mozartovim i Verdijevim operama, Offenbachovom "Orfeju u podzemlju", Puccinijevoj "Madame Butterfly".

U ovoj i idućoj sezoni Renata Pokupić će nastupati na renomiranom međunarodnom festivalu Praško proljeće, u Mozart operi u Pragu te Državnoj operi u Pragu, na Međunarodnom festivalu duhovne glazbe u Brnu, na Srednjeeuropskom festivalu glazbe u Žilini, na Haendelovom festivalu u Londonu 2004.

Pročitajte više