REVIJA AMATERSKOG FILMA OD 29. VELJAČE DO 6. OŽUJKA U ZAGREBU

U službenom programu treće Revije amaterskog filma (RAF), koja će se održati u Zagrebu, od 29. veljače do 6. ožujka, prikazat će se oko 140 filmova iz Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore, Australije, Švicarske te Hrvatske.

Filmovi službenog programa žanrovski su različiti, a traju između dvije sekunde i dvadeset minuta.

Popratni program predstavit će ciklus filmova sinjskog kung-fu majstora Bore Leeja, Stranku dobrih ljudi iz Kutine, Foto-kino-video klub Zapresić, "Kozmoplovce" iz Beograda te festival "Unexplored" iz Beča. U dijelu programa predstavit će se i recentna domaća produkcija socijalne tematike producentske kuće "Fade in".

U sklopu RAF-a priredit će se dvije radionice, video-aktivistička koju će voditi predstavnici "Fade in"-a, te "VJ-ing", što će voditi Matko (vj Illectric) i Irena (vj Eirenah).

RAF tradicionalno završava "Illectric funk drum'n'bass partyjem" u Klubu "Pauk" na kojem će ove godine nastupiti britanski dj Klutze, domaći Funk Guru, Phillipe i VJ ekipa.

Nakon glasovanja publike dio filmova krenut će na turneju po Hrvatskoj i ostalim zemljama.

Službeni program održat će se u Centru za kulturu Trešnjevka, a popratni programi u knjižari "Booksa".

RAF je utemeljen 2002. kao mogućnost svim filmskim amaterima da prikažu svoje filmove, jer za reviju nema selekcije i prikazuju se svi filmovi koji pristignu na natječaj.

(Hina) xag ymc

Pročitajte više