Ribić: Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću

Screenshot: RTL

PRVOG dana ove godine u mirovinu je otišao jedan od najpoznatijih hrvatskih sindikalaca Vilim Ribić. Ribić je za RTL rekao da će i nakon umirovljenja nastaviti raditi.

"Čujte, da, radim na pola radnog vremena. Ovaj tjedan ću dva dana biti u uredu. Primat ću mirovinu i pola plaće", rekao je.

Novinarka ga je pitala koliko će iznositi njegova nova plaća. "E, pa sad ipak ostavimo to meni", kaže Ribić i dodaje da sindikat ostavlja u odličnim rukama.

"Putovao sam u business-klasi, to nije luksuz"

Odgovorio je i kako će sada ispuniti slobodno vrijeme. "Pa nisam imao vremena pročitati obilje knjiga koje sam kupovao. Nije bilo vremena za pročitati ih", rekao je Ribić.

Novinarka ga je pitala i hoće li putovati.

"Putovanja sam imao poslovnih. U business-klasi. To nije luksuzna klasa. Kad putujete od Zagreba do Bruxellesa, to je relacija na kojoj redovito putujem. To je normalna klasa u kojoj imate samo jedno mjesto kraj sebe slobodno da možete držati papire, nešto čitati i raditi", rekao je Ribić.

"Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću"

"A na što ste naročito ponosni, što ste napravili dobro?" pitala je novinarka.

"Mislim da sam ja dao neke temelje, zajedno s nekim kolegama, za ostanak hrvatskih sindikata, za njihov razvoj", odgovorio je Ribić.

Rekao je i da se ne boji za svoj standard u mirovini. "Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću", rekao je.

Odbio je odgovoriti koliku mirovinu će primati. "Zato što je takav dogovor u sindikatima. Više vam nijedan sindikat neće dati plaću. Previše je zloupotreba oko toga. Razumijem interes javnosti, ali lagalo se oko toga, osuđivalo se ljude", kaže Ribić.

Pročitajte više