Riječanka u Pakoštanima pronašla psića na plaži, dežurni veterinar umjesto na poslu – na kupanju

Ilustracija: 123rf

„JOŠ sam u šoku. Ne mogu vjerovati da mi cijelo popodne nitko nije mogao pomoći. Ovo je samo još jedan dokaz kako institucije funkcioniraju, odnosno, ne funkcioniraju“, priča Riječanka koja je u srijedu popodne na plaži Janice u Pakoštanima pronašla psića.

Prava drama se odigrala kada je pokušala pronaći njegovog vlasnika ili ga smjestiti u azil. Zbog prirode svog posla, budući da je turistički vodič te je smještena u hotelu, psića nije mogla uzeti, niti mu, zbog inertnosti veterinara i komunalnog redara, pomoći.

Redar ljutit jer ga se zove zbog psa

„Psić je lutao po plaži satima. Bio je vidljivo istraumatiziran, nije dao nikome da mu se približi. Prvo što sam napravila bilo je guglanje dežurne veterinarske službe i azila, međutim, nitko se nije javljao ni na jedan broj koji sam pozvala. Prvi broj bio je nepostojeći, na drugi se nitko nije javljao, a onda sam zvala veterinarsku stanicu u Šibeniku gdje su mi rekli da moram zvati 112 što sam i napravila. Rečeno mi je da je potrebno zvati komunalnog redara. On je došao poprilično ljut jer vjerojatno nije smatrao da je izgubljeni psić razlog njegovog izlaska na teren“, priča žena dodajući kako je joj je komunalni redar rekao da je dežurni veterinar na plaži negdje s obitelji, javlja antena zadar.

„Psića nisam stalno mogla čuvati jer radim, a on je u međuvremenu odlutao. Iz Zadarskog azila su došli tek sutra kada je već bilo kasno. Rekli su mi da su u u teškoj financijskoj situaciji, da skrbe o preko 300 pasa i da im je teško obavljati transport. To razumijem i ne mogu ih kriviti. Ne razumijem dežurnog veterinara koji je, umjesto na radnom mjestu, na plaži, i komunalnog redara “kojeg se sve to ne tiče”, ispričala je Riječanka.

Pročitajte više