Riječki gimnazijalci prosvjedom ukinuli odluku svoje ravnateljice

PETSTOTINJAK riječkih gimnazijalaca uspjelo je danas spontanim prosvjedom ukinuti odluku ravnateljice Prve riječke gimnazije Nede Kramarić Tolj koja je prošli tjedan potpisala odluku Nastavničkog vijeća o zatvaranju ulaznih vrata gimnazije za vrijeme trajanja nastave.

Nastavničko je vijeće naime donijelo odluku o tome kako će ulazna vrata u gimnaziju biti zatvoreno za vrijeme odvijanja nastave osim u vrijeme velikog odmora. Gimnazijalci takvu odluku nisu prihvatili te su se danas spontano odlučili na prosvjed tako što se nakon velikog odmora nisu htjeli vratiti u učinioce.

Učenici su ispred zgrade gimnazije skandirali i glasno prosvjedovali protiv odluke Nastavničkog vijeća zahtijevajući da vrata gimnazije ostanu otvorena. Nakon toga je postignut privremeni dogovor o neprimjenjivanju odluke tijekom ovog tjedan, dok bi konačno rješenje trebalo biti postignuto do početka idućeg tjedna.

Učitelji pak žele da se u gimnaziju uvede red, kojeg, kako tvrde, narušava često izlaženje učenika iz zgrade gimnazije u vrijeme nastave kao i dolasci drugih učenika u gimnaziju. Sve to ometa nastavu, tvrde učitelji u čemu im podršku pruža i ravnateljica Kramarić Tolj.

Ona kaže kako je škola dobila i nekoliko pritužbi građana koji se žale na učenike koji ispred gimnazije prave nered te dodaje kako je škola odgovorna za učenike  u vrijeme dok se oni nalaze unutar školske zgrade, ali ne i izvan škole.

I.K.

Pročitajte više