Riječki pjevač crkvenih pjesama u kafiću nasmrt prebio ženu. Počelo suđenje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje 37-godišnjem Romanu Brnadi za ubojstvo 68-godišnje žene koju je, prema optužnici, početkom veljače do smrti izudarao nakon što je s njom u kafiću razgovarao i pio piće.

Izudarao je ženu do smrti, prije toga su zajedno pili čaj

Brnada, koji je u Rijeci poznat kao ulični pjevač crkvenih pjesama, napao je 68-godišnjakinju 6. veljače u kafiću Pin na riječkom Pavlinskom trgu, gdje ju je nakon ispijanja čaja i razgovora bacio na pod i udarcima joj nanio ozljede kojima je podlegla na mjestu napada. Osumnjičeni je potom pobjegao te je hodao gol ulicama Rijeke nakon čega se prijavio policiji.

Sutkinja Ika Šarić koja predsjedava Sudskim vijećem rekla je kako je iz optužnice jasno da je Brnada u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te potvrdila da je sposoban za raspravu. Osumnjičeni je odabrao šutnju kao obranu, a na prvom ročištu konobar je posvjedočio da je sa žrtvom pio čaj i razgovarao, ali mu se naglo promijenilo raspoloženje kad je trebalo platiti račun.

Svjedok: Brnada je iz čista mira napao ženu

Svjedok je ispričao da je Brnada tada iz čista mira napao ženu, ali su ih on i dvojica prijatelja uspjeli razdvojiti. Svjedok je dodao da je potom izašao vani kako bi pozvao policiju, dok je njegov prijatelj ostao unutra kad je Brnada ponovno napao ženu, srušio je i počeo udarati.

Osumnjičeni je prije ubojstva u više navrata liječen u psihijatrijskim ustanovama, rečeno je na ročištu. Vještakinje iz područja psihijatrije i psihologije ocijenile su da je tijekom počinjenja zločina bio smanjeno ubrojiv, odnosno da nije bio sposoban upravljati svojom voljom. Zaključile su da je nužno njegovo liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Brnada koji je od ranije poznavao žrtvu rekao je nakon čitanja optužnice da ga grozi to što čuje, što je učinio u stanju besvijesti i da bi on šutio. Nedugo nakon uhićenja je zbog lošeg psihičkog stanja odveden u bolnicu za osobe lišene slobode.

Pročitajte više