Rijeka: Dom za žrtve obiteljskog nasilja udomio 465 žena i djece

CARITASOV Dom za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Sveta Ana" u Rijeci ove godine proslavlja 10 godina osnutka i rada u tijeku kojih je udomljeno ukupno 465 žena i djece, rečeno je danas na konfereciji za novinare u toj ustanovi.

Dom "Sveta Ana" je viševjerska i višenarodnosna zajednica koja u gradskoj župi sv. Josipa, u suradnji s austrijskim Caritasom, djeluje od srpnja 1993. Od 2001. registrirana je ustanova socijalne skrbi.

Zgrada Doma dograđena je i opremljena potporom Caritasa i raznih austrijskih ženskih udruga. Kapacitet Doma su 22 postelje za odrasle i 18 postelja za djecu. Do sada je u toj ustanovi smješteno 214 žena i 251 dijete. Udomljuju se djevojke trudnice, majke s malodobnom djecom te psihički i fizički zlostavljane žene iz cijele Hrvatske.

Svim štićenicima pruža se zdravstveno-psihološka pomoć, osugurava samostalno vođenje kućanstva i edukativni tečajevi.

K tome, Caritas Riječke nadbiskupije ženama pomaže putem Mobilnog savjetovališta za žene u potrebi. Savjete, materijalnu pomoć, odjeću i potrepštine za djecu do tri godine te duhovnu potporu do sada je u Savjetovalištu zatražilo više od 5000 obitelji.

Središnji dan proslave 10. obljetnice Doma Sv. Ane je 25. srpnja, na blagdan zaštitnice Doma.

(Hina) hšup mć

Pročitajte više