Rijeka: Najavljen program "Porina"

PROGRAM dodjele diskografskih nagrada "Porina", koji će se iduće subote održati u riječkoj Dvorani mladosti, predstavljen je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci.

"Porin" se ove godine dodjeljuje jedanaesti put zaredom, a privremeni glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić rekao je kako se nada da će ta priredba u Rijeci biti početak kvalitetne poslovne suradnje HRT-a i toga grada.

Predsjednik Upravnog odbora "Porina" Paolo Sfeci rekao je kako ovogodišnja glazbena priredba "Porin" uvodi nove standarde, ističući pritom da je opći interes pomicati produkcijske uvjete sličnih glazbenih priredaba.

Ocijenio je kako - osim Hrvatske televizije - nijedna druga televizijska kuća u Hrvatskoj ne bi mogla iznijeti taj projekt i još dugo neće moći.

Paolo Sfeci istaknuo je da primarni interes "Porina" nije velika gledanost, koja bi se mogla postići drukčijim izborom izvođača, nego jednom u godini pokazati koji su događaji i ljudi najbolji u glazbi u Hrvatskoj.

Redatelj predstave Krešimir Dolenčić rekao je da je ovogodišnja scenografija, djelo Dalibora Laginje uz suradnju dizajnera svjetla Denija Šesnića, dosad najveća i najspektakularnija od svih pozornica "Porina".

Voditelj priredbe bit će Robert Ferlin.

Pročitajte više