Rijeka u natječaju poslovni prostor davala u zakup za prodaju točno određenog brenda

Foto: FaH

GRAD Rijeka, odnosno Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavio je 1. prosinca Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora.

U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Prijave se primaju do 20. prosinca 2021. godine do 15:30. 

Uvodni je ovo tekst gradskog natječaja o kojem se vjerojatno nikad ne bi pričalo, ali u javnost je isplivao detalj koji to mijenja.

Grad u zakup daje prostor namijenjen za prodaju jedne robne marke

Naime, u izvorno objavljenom dokumentu natječaja na službenim stranicama Grada, pod poslovni prostor broj 1 koji se daje u zakup, pisalo je "Trgovina na malo novom odjećom u specijaliziranim prodavaonicama - asortiman: odjeća branda Max Mara".

Riječ je o prostoru u strogom centru Rijeke, na adresi Korzo 40/C, površine 101 metra kvadratnih. Nije trebalo dugo da se na društvenim mrežama pokrene rasprava kako je moguće da se u gradskom natječaju za davanje u zakup poslovnog prostora točno odredi koja će se modna marka prodavati na toj lokaciji.

Natječaj Za Davanje u Zakup Poslovnih Prostora Popis Prostora Prosinac 2021. by Index.hr on Scribd

Ispravili natječaj nakon osam dana

Grad je nakon osam dana ispravio natječaj. Umjesto "asortiman: odjeća branda Max Mara" sada piše "renomiran/i brand/ovi". 

Produljili su i rok za dostavu prijava s 13. prosinca na 20. prosinca, odnosno natječaj ostaje otvoren sedam dana dulje nego je isprva planirano.

NatjecajRijeka by Index.hr on Scribd

Pitali smo Grad kako ovo objašnjavaju

Pitali smo Grad Rijeku kako ovo objašnjavaju te smatraju li to izravnim pogodovanjem određenoj osobi koja se bavi prodajom navedene modne marke.

Njihov odgovor ćemo objaviti ako ga dobijemo.

 

 

Pročitajte više