Rijeka: Zajam od 60,8 milijuna kuna za kapitalne projekte

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Uprave Erste and Steiermarkische Bank d.d. Petar Radaković potpisali su danas ugovor o zajmu 60,8 milijuna kuna za financiranje kapitalnih gradskih projekata.

Obersnel je kazao da je ponuda ESB-a na javnom nadmetanju bila najpovoljnija.

Zajam je odobren uz kamatnu stopu od 1,7 postotnih bodova na šestomjesečni LIBOR na euro, a u trenutku objave nadmetanja efektivna kamatna stopa iznosila je 3,67 na godinu. Rok otplate zajma je 7 godina uz poček do 31. prosinca 2005.

Novcem iz zajma riječka gradska uprava planira nastaviti ulaganja u komunalnu, cestovnu i sportsku infrastrukturu te objekte u kulturi.

Zajmom će se, među ostalim, financirati gradnja zatvorenog plivališta na Kantridi i sportske dvorane na Zametu te izradba projektne dokumentacije i gradnja Muzeja suvremene i moderne umjetnosti u središtu grada.

Ukupna zaduženost grada Rijeke, uključujući ovaj zajam, neće prelaziti 7 posto vrijednosti izvornih prihoda gradskog proračuna, kazao je Obersnel te dodao da će to omogućiti planiranje novih zajmova za nastavak važnih gradskih projekata.

Naime, zakonski limit kreditnih zaduženja za jedinice lokalne samouprave iznosi 20 posto od izvornih prihoda proračuna.

(Hina) xhšup yjn

Pročitajte više