Riješen slučaj serijske pljačke u New Yorku. Migranti ukrali 62 mobitela

NYPD Assistant Commissioner Kaz Daughtry, X

Tijekom noći njujorška policija u Bronxu je uhapsila troje migranata koji su krali mobitele, prenosi abcnews. Izdali su nalog za pretres lokacije za koju se pretpostavlja da je skrovište lopova. Očekuje se da će ih se osuditi za krađu. Vlasti su rekle da su svi osumnjičeni državljani Venezuele.

Muškarci su povezani sa 62 krađe u kojima su ženama ukrali mobitele. Istražitelji smatraju da su lopovi krali mobitele kako bi preko njih pristupili podacima kreditnih kartica. 

"Većina migranata dolazi u New York u potrazi za boljim životom. Nažalost, neki dođu kao kriminalci", napisao je asistent policijskog poručnika Kaz Daughtry. "Danas smo napravili golem korak u suzbijanju najveće serije pljački u našem gradu. Naša poruka je jednostavna, ako počinite zločin u našem gradu, naći ćemo vas i dovesti pravdi!"

Ova uhićenja drugi su značajan slučaj koji uključuje migrante u zadnjih nekoliko tjedana. Prošlog tjedna šest tražitelja azila bilo je uhapšeno zbog napada na policiju na Times Squareu. Za nekima od osumnjičenih iz tog slučaja još se traga.

Pročitajte više