Riješeno nakon 15 godina: Jozo Žužul platio 3,5 milijuna kuna i dobio uvjetnu kaznu

JOZO ŽUŽUL osuđen je na Županijskom sudu u Splitu sa 11 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog izvlačenja 2,6 milijuna kuna iz obiteljske tvrtke Sklad 92, koja je završila u stečaju.

Novac je izvučen prije 15 godina preko solinske Hvidre, na ime promidžbenih usluga, koje međutim nisu nikada izvršene. Dopredsjednik Hvidre Andrija Jelić, koji je otkucao Žužula, osuđen je na istovjetnu uvjetnu kaznu.

Od uplaćenih 2,6 milijuna kuna, Hvidri je ostalo tek 200-ak tisuća kuna, ostatak je Jelić vratio Žužulu.

Platio i pokajao se

Žužul je prije dva tjedna uoči zaključenja rasprave podmirio štetu. Uplatio je 2,6 milijuna kuna u stečajnu masu Sklada 92, a platio je i 800 tisuća kuna poreza na dobit.

Državno odvjetništvo predložilo je nakon toga uvjetnu kaznu. Sudac Damir Romac nije puno dvojio, nego je priveo kraju slučaj koji se punih 10 godina potezao po splitskom Županijskom sudu. No, konačno je i to gotovo.

Jozo Žužul iskreno je priznao djelo. "Kriv sam, žao mi je, kajem se", kazao je sucu Romcu. Na pitanja nije htio odgovarati.

Jozu Žužula gonila čak tri tužitelja, prvi je bio Bajić!

Zbog maratonskog trajanja postupka ne čudi da su se na slučaju promijenila čak tri tužitelja!

Optužnicu je davne 2001. godine potpisao Mladen Bajić. Kad je otišao na aktualnu dužnost u Zagreb, predmet je naslijedio Michelle Squiccimarro. Nakon što je postao šef splitskog tužilaštva, presudu je dočekala zamjenica Rene Laura. 

Pročitajte više