Rimac: Odluka o micanju Jurčića je očekivana i normalna

POLITIČKI analitičar Ivan Rimac u razgovoru za Index je rekao kako smatra da je ova odluka apsolutno očekivana i normalna.

"Sada je SDP u fazi operativnog postupka i normalno je da Vladu vodi onaj koji je i kreira. Vlada SDP-a bi imala dosta partnera i bit će puno operativnija s Milanovićem na čelu. U suprotnom bi moglo doći do velikih problema i nesuglasica u toj mogućoj Vladi. Sva istraživanja su pokazivala da je Milanović popularniji od Jurčića, koji je postao uteg za SDP, tako da mi je ova promjena posve očekivana", rekao je Rimac.

Rimac ne misli da je ovo prijevara birača. "Ovo je bio očekivani postupak i vrlo je malena mogućnost da sad birači pokažu nezadovoljstvo ovom odlukom SDP-a. Štoviše, glasači SDP-a će sigurno biti zadovoljni zbog ove promjene. Normalno, sada će ova druga strana iskoristiti odluku o promjeni kandidata za premijera i žestoko napasti, ali na to ne treba obraćati pozornost jer je to normalno u svim demokratskim zemljama," kaže Rimac.

Ivan Rimac misli da nije ni problem što je ova odluka objavljena sada, a ne prije izbora. "Tada ne bi nikako mogli opravdati takvu odluku. Danas je mogu pravdati zbog potrebe za većom operativnosti koalicijske Vlade. U predizbornoj kampanji čak je puštena patka o micanju Jurčića u stranu i tada je to u SDP-u kategorički negirano jer ne bi mogli imati dovoljno jako objašnjenje", kaže Ivan Rimac.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više