Rimac se žali SOA-i, MUP-u, ministarstvu: Zaštitite mi privatnost, prolazim torturu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas je objavljen niz novih poruka iz mobitela Josipe Pleslić, bivše Rimac.

>> Izašle najspornije poruke. Plenković: Ne odustajemo, nisam ovo doživio u osam godina

Njezin odvjetnik kaže da ona teško podnosi sve što je objavljeno. Pleslić, ex Rimac, pred kamere ne želi, ali potužila se MUP-u, SOA-i, Ministarstvu pravosuđa.

"Ona traži da joj se zaštiti privatni život, prolazi torturu"

"Ona traži da se zaštiti njezin privatni život i njezina obitelj, ona prolazi torturu, prima klasificirane podatke u kaslić, anonimne poruke, prijetnje... Ona je žena i majka i zasigurno joj nije lako", rekao je za Dnevnik Nove TV Ivan Gržić, odvjetnik Josipe Pleslić.

Turudić je sinoć u istom dnevniku na pitanje "Dobro, je li to normalno da ona dolazi vama na sud?" rekao: "Pa, Josipa Rimac, današnja Pleslić, bila je državna tajnica, ona je bila saborska zastupnica, meni je posao kao predsjednika suda bio da primam stranke, tako sam primio i Josipu Rimac."

Na daljnje pitanje: "Tražila je informacije o nekom predmetu... Jeste joj pomogli?", Turudić je odgovorio: "Nisam, nisam joj pomogao..."

Koliko joj nije pomagao može se vidjeti i iz najnovijih poruka, možda i najspornijih dosad. 

Nakon Vrhovnog suda sve provjerava i Visoki kazneni sud na kojem Turudić radi.

Predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović odgovara za Dnevnik Nove TV da će poduzeti potrebne radnje kako bi provjerio moguću odgovornost suca Turudića.

Udruga sudaca pere ruke, kažu da je izbor šefa DORH-a pitanje političkog postupka.

Premijer Andrej Plenković danas je žestoko branio Ivana Turudića. Rekao je da on i HDZ ne odustaju od imenovanja Turudića za šefa DORH-a, a objavu poruka nazvao je pravosudnim voajerizmom te tvrdio da u tome nema ništa sporno. 

Pročitajte više