Rimac: Stranci nikada ne uzimaju "naše poslove", već donose znanje kojeg tu nema

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

MATE RIMAC je na Facebooku objavio dio obavijesti o novim kolegama u kompaniji.

Naime, svi zaposlenici dobivaju obavijest o novim kolegama koji su se zaposlili, a Rimac je rekao kako su mu ova trojica posebno zapela za oko - prvi je Talijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Nizozemske i Njemačke kako bi se pridružili Rimcu.

"Jedan od mojih ciljeva od samog početka bio je pokazati da se može uspjeti i u Hrvatskoj, otvoriti radna mjesta ovdje, privući talente iz cijeloga svijeta, a hrvatskoj dijaspori pružiti priliku zbog koje se vrijedi vratiti", piše Rimac. 

Kaže da je prošlog mjeseca zaposleno skoro 50 ljudi. 

"Svaki mjesec svi zaposlenici dobivaju obavijesti o novim kolegama koji su nam se pridružili prethodnog mjeseca. U srpnju smo imali skoro 50 novih zaposlenika. Bilo je zanimljivo vidjeti ovu trojicu novih kolega jednog za drugim na popisu - prvi je Talijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Nizozemske i Njemačke kako bi se pridružili Rimcu", piše. 

"Stranci donose znanje i iskustvo koje ovdje ne postoji"

Navodi kako su se u srpnju kompaniji pridružile i druge međunarodne kolege. 

"To me čini jako ponosnim. Sveta Nedelja i okolica doista postaju dom raznolikoj populaciji. Vrlo je važno ne zaboraviti - stranci nikada ne uzimaju 'naše poslove' već donose znanje i iskustvo koje ovdje ne postoji, pomažući nam da budemo bolja tvrtka, brže rastemo pa čak i stvorimo više radnih mjesta za lokalno stanovništvo. Naravno, to znanje se ovdje širi mnogo brže nego na bilo kojem sveučilištu. Dakle, nema sumnje da se radi o nečemu pozitivnom za lokalnu zajednicu. Učinimo sve što možemo kako bi se naši strani kolege osjećali ovdje kao kod kuće", napisao je Rimac na Facebooku. 

Pročitajte više