Robovski rad u Zavodu za javno zdravstvo: Bivši ravnatelj tjerao zaposlenike da rade bez odmora!

SPLITSKI Zavod za javno zdravstvo morao je platiti više od 113 tisuća kuna zbog čitavog niza propusta bivšeg ravnatelja Berislava Pelivana, koji je, prema pravomoćnoj presudi Prekršajnog suda, tjerao svoje zaposlenike da rade više od dozvoljenog bez korištenja dnevnog, tjednog i godišnjeg odmora! Nije to ništa novo jer je zbog sličnih propusta ravnatelja Pelivana Zavod već ranije platio 60-ak tisuća kuna.

Ustanovilo se i da je Pelivan raspoređivao zaposlenike na radna mjesta bez odgovarajuće kvalifikacije, a nije ni evidentirao prekovremene radne sate. Zbog svega je osuđen na kaznu od 11.600 kuna, a nešto više od dvije tisuće kuna morat će platiti i aktualna ravnateljica Zavoda Jasna Ninčević, i to zato jer je propustila svom prethodniku izdati pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru kada je početkom 2010. godine počeo raditi u ispostavi u Omišu, kao šef Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti.

U Zavodu stalno problemi

U splitskom Zavodu za javno zdravstvo problemi ne prestaju. Za vijeme Pelivanovog mandata ustanova je bila pod konstantnom istragom zbog niza spornih situacija i rješenja, primjerice, naknadnog podizanja kata ispostave u Imotskom, što je troškove udvostručilo sa 4 na 8 milijuna kuna! Nasljednici Jasni Ninčević ostavio je goleme dubioze od 20-ak milijuna kuna, što se moralo riješavati kreditom. 

Problem je potom ispao i s bivšim ravnateljem Mladenom Smoljanovićem, koji je protiv Zavoda poveo nekoliko sporova, što će u konačnici ustanovu koštati gotovo pola milijuna kuna! Što je najbolje, unatoč pravomoćnoj presudi nisu ga vratili na radno mjesto voditelja Službe za zdravstvenu ekologiju. Ravnateljica Ninčević kaže da to nije moguće jer je to radno mjesto ukinuto pa je pitala sud kako da sprovede presudu... Pokrenuta je ovrha što bi Zavod moglo koštati još 30 tisuća kuna. Nikad kraja... 

Pročitajte više