Roćen: Ugled Crne Gore se poboljšao otkad smo dali Shinawatri državljanstvo

"THAKSIN SHINAWATRA nema pravo koristiti svoj boravak u Crnoj Gori da bi u svoju domovinu slao političke poruke", rekao je crnogorski ministar vanjskih poslova Milan Roćen tijekom posjete Ljubljani, prenosi Tanjug.

Roćen kaže kako je Shinawatri objašnjeno da ne može ni na koji način koristiti crnogorski teritorij za političke aktivnosti i slanje poruka svojim sljedbenicima na Tajlandu. Roćen je također objasnio kako je Shinawatra dobio crnogorsko državljanstvo prije nego je protiv njega na Tajlandu podignuta optužnica.

Podsjećamo, Shinawatra je s vlasti zbačen 2006. godine nakon čega je u odsustvu osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine zbog korupcije i zlouporabe položaja. Utočište je Shinawatra potražio u Crnoj Gori, čiji je državljanin.

"Dodjela crnogorskog državljanstva bivšem tajlandskom premijeru je poboljšala ugled Crne Gore u svijetu. Nekoliko je europskih zemalja i ranije davalo državljanstvo kontroverznim poduzetnicima pa Crna Gora tu ne predstavlja nikakav izuzetak", kaže Roćen.

Pročitajte više