Roditelji odgojitelji kažu da su im nepismeni plakati podmetnuti. Već su ih nosili

Foto: PIXSELL/Zeljko Lukunic

NAKON što smo objavili fotografije nepismenih plakata koji su osvanuli ispred zagrebačke Gradske uprave uoči press konferencije Grašanske inicijative roditelja odgojitelja, stigao je demanti Građanske inicijative "U djeci je budućnost". Tvrde da su im plakati - podmetnuti.

>> Ovo su plakati roditelja odgojitelja. Potpuno su nepismeni

"Danas 29.07.2022. u 10:10 je GI 'U djeci je budućnost' zajedno s Gospodinom Ivicom Lovrićem održala konferenciju za medije. Novinari su ispred Gradske uprave pronašli transparente koji su netočno napisani i u javnosti prikazuju korisnike mjere nepismenima i time štete samim korisnicima. Ovim putem moramo obavijestiti javnost da su nam ti transparenti podmetnuti. I kao takvi nisu u vlasništvu roditelja odgojitelja koje okuplja udruga HURO i GI 'U djeci je budućnost'", napisali su nam.

Plakati su osvanuli među cvijećem uoči konferencije za medije koju je o prijedlogu izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje održala Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec. Na njima su bili nepismeni natpisi poput "Dokle više", "Vrtiči??", "Pinokijo"...

Iste transparente nosili na prosvjedu u travnju

Zanimljivo, u arhivi fotografske agencije Pixsell mogu se pronaći identični transparenti od 4. travnja na performansu roditelja odgojitelja ispred zgrade Gradskog poglavarstva pod nazivom "Posjetimo Pinokija". Među okupljenima je bio i zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel.

 

Pročitajte više