Ronioci našli tijelo mladića s prevrnute brodice kod Paškog mosta. Objavljeni detalji

Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Nešto nakon 11 sati, gotovo osam sati nakon prevrnuća brodice kod Paškog mosta, policijski ronioci pronašli su tijelo mladića rođenog 1993. godine za kojim su tragale sve službe.

"Tijelo mlađega muškarca pronađeno je u subotu oko 11.15 sati blizu Paškog mosta gdje se noćas prevrnula brodica s četiri ribara od kojih su se trojica uspjela spasiti, potvrđeno je u subotu Lučkoj kapetaniji Zadar. Više informacija bit će poznato tek nakon što na teren izađu policija i mrtvozornik", kazali su u Lučkoj kapetaniji.

Naknadno se oglasilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

"Koordinirana akcija traganja i spašavanja pokrenuta je noćas, 9. prosinca u 03.32 sati, odmah nakon dojave očevica o havariji brodice, te nestanku jednog člana posade sa sjeverne strane Paškog mosta. Prema dostupnim informacijama, u trenutku pomorske nesreće na brodici nalazile su se četiri osobe, svi državljani Republike Hrvatske i svi su napustili brodicu.

Troje brodolomaca samostalno su isplivali kod rta Tanka nožica, gdje su pronađeni od strane policijskih službenika te su preventivno medicinski zbrinuti. Jedna osoba smatrala se nestalom.

Tijelo nestale osobe pronađeno je jutros, nakon čega su u 11.22 sati pripadnici ronilačke skupine, iz sastava Interventne policije Zadar izvukli tijelo na površinu. Identitet nestaloga nažalost, potvrđen je nedugo nakon pronalaska, čime je akcija okončana", objavili su.

Brodica se prevrnula, trojica spašena

Podsjetimo, rano jutros oko 3 sata kod Paškog mosta prevrnula se brodica s četiri prijatelja. Trojica su uspjela isplivati na lanternu u podnožju Paškog mosta, dok četvrtom nije bilo traga. Odmah su pozvali pomoć.

Zadarska policija je poziv upomoć dobila nešto nakon 3 sata te su se žurno zaputili na mjesto događaja. Policija je trojicu mladića izvukla na suho, utoplila ih jer su bili jako pothlađeni, dali su im svoje jakne i deke koje su imali sa sobom. Mladići su zatim prevezeni u bolnicu.

Odmah je krenula i potraga za njihovim prijateljem. U potrazi su sudjelovali Pomorska policija, Lučka kapetanija, Hrvatska gorska služba spašavanja i lokalno vatrogasno društvo. U potragu je bio uključen i avion Obalne straže Ministarstva obrane.

Nažalost, mladić nije nađen živ.

Prema neslužbenim informacijama, mladići koji su doživjeli havariju su iz mjesta Rtine.

Ovo je druga pomorska nesreća u posljednjih pet dana u zadarskom akvatoriju. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, 5. prosinca pokrenuta je potraga za nestalim ribarom na području Vrsi.

Pročitajte više