Ronioci tragaju za rukama i glavom Cvetka Simića

RONIOCI intenzivno tragaju za još nepronađenim ekstremitetima srpskog kriminalca Cvetka Simića. U utorak su pronađene noge, no potraga za rukama i glavom u Jarunu i oko jezera i dalje traje. Ona je u večernjim satima prekinuta, a bit će nastavljena sutra. Također, intenzivno se radi na rekonstrukciji posljednjih mjesec dana njegova života, točnije Simićeva kretanja od trenutka kada je došao u Hrvatsku.

Simić je navodno u Hrvatsku došao sredinom veljače Mercedesom te odsjeo u jednom od zagrebačkih hotela. Otišao je zatim u restoran nedaleko od hotela Westin. Kada je izašao, prišle su mu dvije osobe te ga ugurale u automobil. Otad mu se gubi svaki trag sve dok njegovo tijelo nije pronađeno raskomadano na Jarunu. U Zagrebu je pronađen i njegov zapaljeni Mercedes, a hrvatska je policija tada navodno od kolega iz Srbije dobila informaciju da je upravo Simić vlasnik vozila. Tada se već sumnjalo da je Simić ubijen.

Simićevo ubojstvo je poruka?


Simić je pripadao skupini krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović, jedna od najjačih figura beogradskog podzemlja. Bio je blizak i s nizom drugih poznatih srpskih kriminalaca. Pripisuju mu se tako poznanstva i s Goranom Marićem i Ilijom Novovićem koji su u travnju prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tijela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima.

Simića u Srbiji uglavnom povezuju sa švercom droge pa se vjeruje da je zbog toga i ubijen. Uz to se bavio i legalnim poslom - suvlasnik je jedne beogradske kladionice. Smatra se da bi njegovo ubojstvo moglo biti poruka. To ne bi bio prvi takav slučaj u novijoj kriminalnoj povijesti Srbije.

Pročitajte više