Rumunjski pastir u šumi pronašao leševe fetusa

RUMUNJSKI pastir nemalo se šokirao nakon što je u zabačenom šumskom predjelu, blizu sela Gropnita na sjeveroistoku zemlje, otkrio trupla ljudskih fetusa. Kako javljaju rumunjske novinske agencije, ovčar je pozvao policiju koja je otkrila desetke fetusa zakopanih u šumi.

Policijski inspektor Georgel Grumeza rekao je nakon stravičnog otkrića kako se prema početnim saznanjima čini da su fetusi, njih oko 80-ak, bili konzervirani u formalinu jer se s mjesta otkrića nije širio neugodan smrad od raspadajućih tijela.

24-godišnji pastir Gabriel Avadaniji je rekao kako je vidio leševe beba razbacane po zemlje, te nekoliko fetusa koji su bili spremljeni u plastične vrećice. Također, na istom mjestu su viđeni dijelovi ljudskih lubanja, javila je agencija Mediafax.

Istražitelji navode da su fetusi bili dugački od 10 do 40 centimetara, te kako se čini da su "u šumu došli iz istraživačkog laboratorija".

Djelatnici nekog od istraživačkih instituta možda su slučajno uzrokovali kvar hladnjaka u kojima se čuvaju fetusi, pa su pogrešku pokušali zataškati zakopavanjem leševa u šumu, navodi se u priopćenju rumunjskog ministarstva zdravstva koje prenosi Reuters.

Rumunjsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu o cijelom slučaju.

Foto: Arhiva

Pročitajte više