Rusi rano jutros napali Harkiv. Dvoje poginulih, požari na ulicama grada

Foto: Telegram

U novom ruskom napadu na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, rano jutros ubijena su dva civila, a ranjeno njih sedam, izvijestio je regionalni guverner Oleh Sinehubov na Telegramu, prenosi Reuters. 

Ukrajinska nacionalna policija na Telegramu je napisala da je napad izveden dronovima, a vijest je potkrijepila slikama požara koji su izbili na gradskim ulicama i pored zgrada.

Upozorenje za zračni napad trajalo par sati za veći dio zemlje, uključujući Kijev

Javna televizija Suspilne javila je da je visoka stambena zgrada u četvrti Ševčenkiski oštećena, a jedna trgovina zapaljena. Drugi mediji navode da je do napada došlo nešto iza ponoći.

Sinehubov je ranije izvijestio o napadu na stambenu zgradu u Harkivu i raketnom napadu na selo sjeverno od grada. Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi nekoliko sati nakon udara za Harkiv i za veći dio zemlje, uključujući Kijev.

Intenzivirali su se napadi na Harkiv

Harkiv se nalazi na sjeveroistoku Ukrajine i česta je ruska meta, a napadi su se intenzivirali posljednjih tjedana. U srijedu su u napadu drona na grad poginule četiri osobe, a stambeni blokovi teško su oštećeni.

Andrij Jermak, šef stožera ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je za novinsku kuću Politico u intervjuu objavljenom u četvrtak da vidi Harkiv kao najvjerojatniji cilj bilo koje nove ruske ofenzive u svibnju ili lipnju.

Pročitajte više